11.1 C
Athens
Wednesday, March 22, 2023
More

  Το σκονάκι δια χειρός Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που διέρρευσε τυχαία …

  Γνωρίζει κανείς ποιοι στελεχώνουν και πόσοι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην  Διεύθυνση του Γραφείου Τύπου , του Κώστα Καραμανλή;
  Οι άνθρωποι που υπάγονται ή μάλλον υπάγονταν στον πρώην Υπουργό Υποδομών είναι πρώτης γραμμής στελέχη και είναι περισσότεροι από 60 τον αριθμό . Άλλοι φαίνονται και άλλοι είναι αόρατοι, όπως πρώην Διευθυντές από ΜΜΕ κανάλια εφημερίδες ραδιόφωνα ηλεκτρονικό τύπο και αρκετοί από κοινό “μαγαζί”κυρίως από το Open .
  Ένας από αυτούς είναι και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου, ένα πόστο σταθμό για το κάθε Υπουργείο και φυσικά για τον ίδιο τον Υπουργό αφού είναι το alter ego, προς τον ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας και της Περιφέρειας στην οποία εκλέγεται.
  Ο κύριος Μιχαλέλης , προσλήφθηκε σχεδόν ένα χρόνο μετά  την ανάληψη καθηκόντων του Υπουργού Κώστα Καραμανλή , μαζί και με άλλα μεγαλό-στελέχη από στενούς του συνεργάτες από το πρώην εργασιακό περιβάλλον του καναλιού Open.
  Mάλιστα η πρόσληψή του έχαιρε ιδιαίτερων τιμών και  μεταχείρισης λόγω παλαιού έμπειρου βιογραφικού, όχι μόνο από τα κανάλια που διετέλεσε Διευθυντής Ειδήσεων -γιατί σε κάποια δεν έφυγε και με τις καλύτερες εντυπώσεις επιτυχίας – αλλά σε ότι έχει να κάνει με τις καμπάνιες και το φτιάξιμο του προφίλ ενός πολιτικού που θα μπορούσε στο μέλλον να γίνει και αρχηγός …
  Έτσι η επιλογή για τη Διεύθυνση του Γραφείου Τύπου του Υπουργού ήταν ο κύριος Δημήτρης Μιχαλέλης πρώην Διευθυντής Ειδήσεων στο Open από την έναρξη του καναλιού δηλαδή από Κυβερνήσεως Τσίπρα – Καμμένου δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι οποίοι διαπραγματεύτηκαν και την τότε θέση του ως Διευθυντή Ειδήσεων και προγράμματος .
  Αυτό φυσικά δεν εμπόδισε τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή να μεμφθεί την αξιοσύνη του έμπειρου δημοσιογράφου Περασμένα ξεχασμένα ήταν συνεργάτης με την πρώην Κυβέρνηση και νυν αντιπολίτευση αλλά λόγω αλλαγής πλεύσης και νέας Κυβέρνησης άνετα ξε -ήταν !
  Παράλληλα στο Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού Open , αλλά και κατά διαστήματα με δικές τις εκπομπές εμφανιζόταν στο κανάλι  και η σύζυγος Μιχαλέλη .
  Κάτι όχι ασυνήθιστο για το “γνωστό ζευγάρι δημοσιογράφων” αφού από την έναρξη της καρίερας τους πάντα ή σχεδόν πάντα οι δρόμοι τους ανταμώνουν επαγγελματικά  αλλά και πολιτικά …
  Την περίοδο Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η σύζυγος Μιχαλέλη εργαζόταν σε πρώτης γραμμής Υπουργεία με σειρά προτεραιότητας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με Υπουργό τον κ. Καμμένο αλλά και στο Υπουργείο της κυρίας Γεροβασίλη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη ως Σύμβουλος Συνεργάτης της πρώην Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.
  Τώρα ας πάμε στην μεγάλη γκάφα την τυχαία και χωρίς σκοπό η οποία διέρευσε σε όλους τους δημοσιογράφους την τελευταία ημέρα παράδοσης του Υπουργικού θώκου στον κύριο Γεραπετρίτη.
  Πρώτα ονόματα γωνστών έμπειρων δημοσιογράφων , μανατζερ , pr, διαφημιστές  κτλ κτλ  πως τους ξέφυγε και έκαναν την γκάφα ολκής και αμαύρωσαν το ήδη βεβαρημένο προφιλ του Υπουργού που υποτίθεται ότι με την παραίτηση πήγε να σώσει ότι σώζεται ;
  Διότι δεν μπορεί με τόση εμπειρία να υπέπεσε το γραφείο του Κώστα Αχ. Καραμανλή  και μάλιστα την ώρα που παρέδωσε τη σκυτάλη του στο Υπουργείο Μεταφορών στον Γιώργο Γεραπετρίτη μετά την προχθεσινή παραίτηση του για την πρωτοφανή τραγωδία στα Τέμπη.
  Ποια ήταν αυτή μα το σκονάκι που ετοίμασαν στον πρώην Υπουργό για την τελευταία του παρουσίαση …παράδοσης του Υπουργείου.

  Λοιπόν αυτό το έμπειρο  γραφείο του πρώην υπουργού προκάλεσε και νέες αντιδράσεις για το σφάλμα μπροστά σε δημοσιογράφους και πάνω από όλα στην κοινή Γνώμη.
  Ειδικότερα, απερχόμενος υπουργός πήγε προετοιμασμένος στην τελετή με… «σκονάκι» για το πώς ακριβώς πρέπει να απαντήσει σε περίπτωση που οι δημοσιογράφοι ήθελαν να κάνουν ερωτήσεις για το τραγικό δυστύχημα. Αυτό δεν είναι το πρόβλημα γιατί είθισται !
  Όμως, αντί στη συνέχεια να το αποκρύψουν το διέρρευσαν και στους εκπροσώπους του τύπου. Ναι παρακαλώ καλά διαβάσατε!

  Στη δήλωση που διένειμαν από το γραφείο του προς τους δημοσιογράφους, οι συνεργάτες του απερχόμενου Υπουργού ξέχασαν να βγάλουν το «σκονάκι» που του είχαν κάνει σε περίπτωση που γίνονταν ερωτήσεις σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

  Σύμφωνα με συμβούλους του κ. Καραμανλή σε περίπτωση που γινόταν οποιαδήποτε ερώτηση εκείνος θα απαντούσε «Σας παρακαλώ πολύ, θα μου επιτρέψετε να μην πούμε τίποτα άλλο σήμερα».
  Επίσης, σε περίπτωση που οι δημοσιογράφοι επιμείνουν και ασκήσουν πίεση ο Κώστας Καραμανλής θα απαντούσε «Σας παρακάλεσα να μείνουμε σε αυτά. Δεν είναι ώρα για λόγια. Ας σεβαστούμε τη μνήμη τόσων ανθρώπων που χάθηκαν».

  Αυτό είναι το έγγραφο… «σκονάκι» που καταλάθος διέρρευσε στους εκπροσώπους του τύπου:

  Ψώνισε από σβέρκο τους έμπειρους, εχέμυθους, δικούς του ανθρώπους, συνεργάτες του ο πρώην Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής…

  Τελευταία Άρθρα

  spot_img

  Σχετικά Άρθρα