23.5 C
Athens
Monday, May 6, 2024
More

    Είδος πολυτελείας το ψωμί

    Λιγότερο ψωμί στο τραπέζι θα αναγκαστούν να βάζουν οι ελληνικές οικογένειες, καθώς η τιμή του ανεβαίνει διαρκώς και οι συνοικιακοί φούρνοι φαίνεται πως θα ακολουθήσουν με αυξήσεις.

    Πριν ακόμα ο καύσωνας πιέσει την παραγωγή σιταριού σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, φυσικά και στη χώρα μας, η πρώτη ύλη του ψωμιού, το αλεύρι, αυξήθηκε  από 7 έως 10%, δίνοντας ώθηση προς τα πάνω σε όλα τ;α αρτοσκευάσματα.

    Το ψωμί και τα δημητριακά στα ράφια των σούπερ μάρκετ αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 0,6%. Είχαν προηγηθεί οι αυξήσεις του Ιουνίου κατά 9,5%, του Μαΐου κατά 11,1%, του Απριλίου κατά 13,8%, του Μαρτίου κατά 0,4% και του Φεβρουαρίου κατά 16,8%.

    Από την πλευρά τους οι αρτοποιοί δηλώνουν ότι για λίγο καιρό ακόμα θα συγκρατήσουν την τιμή σε χαμηλά επίπεδα.

    Όπως λένε οι αρτοποιοί, απορροφούν το υψηλό λειτουργικό κόστος που έχει παραμείνει στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2022, όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, για να διατηρήσουν την πελατεία τους.

    Έτσι, από τον Μάρτιο του 2022 η φρατζόλα των 350 γρ. κοστίζει από 90 λεπτά έως 1 ευρώ και του μισού κιλού από 1,10 ευρώ έως 1,30 ευρώ.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα