21.4 C
Athens
Saturday, May 25, 2024
More

    Χρυσοχοΐδης: O νόμος για τις διαδηλώσεις θα εφαρμοστεί

    Την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης να ρυθμιστεί το πλαίσιο για τις πορείες εξέφρασε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθαρίζοντας πως «δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί όπως προβλέπει το Σύνταγμα».

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που διαφωνούν με τις προωθούμενες διατάξεις να αναλογιστούν τι θα πουν στους πολίτες, ενώ επανέλαβε προς το Κίνημα Αλλαγής ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει προτάσεις για την συναινετική ψήφιση του νομοσχεδίου.

    «Δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση το δικαίωμα των πολιτών αλλά οι προϋποθέσεις. Ο Αλιβιζάτος σε πρόσφατο άρθρο του έγραψε ότι είναι ντροπή για το πολιτικό σύστημα της χώρας που όλες οι κυβερνήσεις για να μην κατηγορηθούν ως αυταρχικές προτίμησαν να διατηρήσουν τα διατάγματα της χούντας παρά να νομοθετήσουν ένα νέο πλαίσιο. Αυτό που κάνουμε σήμερα εδώ είναι να ρυθμίσουμε το δικαίωμα. Όσοι έχετε απόψεις για την ρύθμιση να συμβάλετε με τις απόψεις σας. Όσοι θέλετε να κρατάτε την ανεύθυνη στάση τότε βγείτε έξω και μιλήστε με απλούς ανθρώπους. Αν υπάρξει ένας που θα σας πει ότι είναι υπέρ της σημερινής κατάστασης τότε θα έχω εγώ άδικο», είπε μεταξύ άλλων.

    Ο υπουργός επέστρεψε το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «κάποιοι μάλλον πάσχουν από γρήγορη αμνησία και επιχειρούν να μεταφέρουν εδώ τις επιθυμίες τους. Βέβαια η ρητορική δεν κοστίζει τίποτα. Όμως κοστίζουν πολλά αυτά που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα μιλά για λαϊκό κίνημα. Σήμερα επικαλούνται ακόμα και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ που επί πολλά χρόνια εξύβριζαν. Όπως επικαλούνται και την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕΔΗΝ. Έλεος. Αναλογιστείτε τι εκφράζατε τόσα χρόνια και ποιες ήταν οι πρακτικές σας».

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα