25.2 C
Athens
Monday, June 17, 2024
More

  Δηλώσεις έκπτωτου βουλευτή της ΝΔ “Δέχτηκα πόλεμο από τα παράκεντρα της Νέας Δημοκρατίας”

  Ο έκπτωτος βουλευτής Γρεβενών Γιάννης Γιάτσιος ο οποίος εκλέχτηκε την 21 Μαίου 2023 στην ΠΕ Γρεβενών , δεν πρόλαβε να κλείσει ούτε χρόνο ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

  Ειδικότερα, από το Εκλογοδικείο έγινε δεκτή τη Δευτέρα η ένσταση του υποψηφίου βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Αθανάσιου Σταυρόπουλου που στρεφόταν κατά του βουλευτή του ίδιου κόμματος και της ίδιας εκλογικής περιφέρειας Ιωάννη Γιάτσιου. Έτσι, χάνει την έδρα ο κ. Γιάτσιος και ανακηρύσσεται βουλευτής ο κ. Σταυρόπουλος.

  Η ένσταση βασίστηκε στη σχετική συνταγματική διάταξη που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».

  Ως τέτοια εταιρεία θεωρείται και η ΑΝΚΟ, από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οποίας, ο κ. Γιάτσιος, σύμφωνα με την ένσταση, δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.

  Υπενθυμίζεται ότι η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. δημιουργήθηκε από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Δημοσίου και των παραγωγικών τάξεων της περιοχής.

  Ο ίδιος φανερά απογοητευμένος -και δικαίως- συνέταξε μια επιστολή που μας έστειλε να δημοσιεύσουμε , αν και δεν στάθηκε το ίδιο λαλίστατος όταν ετέθη θέμα λασπολογίας και πολέμου από τα ίδια παράκεντρα για τον βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση επί τέσσερα χρόνια με έργα που ακόμα και σήμερα κόβουν κορδέλες από την δική του μέριμνα αλλά τουλάχιστον ο Πάτσης παρέμεινε βουλευτής Γρεβενών ως το τέλος της θητείας του και ολοκλήρωσε την τετραετία , έκτοτε δεν ασχολήθηκε με την πολιτική, αλλά διαπρέπει όπως και πριν επιχειρηματικά επιλέγοντας την διεθνοποίηση του δικηγορικού του ομίλου JPA International Legal Services (Athens, Thessaloniki, Creta, London, Istanbul, Zampia-Lusaka) .

  Παρακάτω η επιστολή του Ιωάννη Γιάτσιου:

  Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

  Δεχόμενος την πορεία των εξελίξεων σχετικά με την απώλεια της βουλευτικής μου ιδιότητας, ύστερα από την ένσταση η οποία υπεβλήθη, θα ήθελα από καρδιάς να σας δηλώσω τα
  πράγματα όπως πραγματικά τα νιώθω.

  Δυστυχώς η ταχύτητα και τα στενά περιθώρια του χρόνου, μέσα στα οποία κλήθηκα να διεξάγω τον εκλογικό μου αγώνα, δεν μου επέτρεψαν να ελέγξω κάποιες παραμέτρους, οι οποίες όμως κατά την κρίση της δικαιοσύνης στάθηκαν μοιραίες και για εμένα, αλλά πιστεύω και για τα Γρεβενά ως τόπο.

  Πέρα από την προσωπική μου δοκιμασία, αισθάνομαι απέραντη θλίψη και για τον κόσμο των Γρεβενών, που με την υποστήριξη και την αγάπη του αγκάλιασε τον αγώνα μου και
  με ανέδειξε βουλευτή του τόπου του.

  Όμως δεν μπορώ να μην αναφέρω, τη συνεχή λάσπη που δέχτηκα από στελέχη της παράταξής μου, την γνώριμη από χρόνια μικροπολιτική καφενείου, από συγκεκριμένα
  πηγαδάκια, τα οποία δεν επέδειξαν τον στοιχειώδη σεβασμό και αποδοχή στον ακάματο αγώνα που έδωσα το σύντομο χρονικό διάστημα που διετέλεσα βουλευτής.

  Προσπάθησα και κατάφερα να είμαι πανταχού παρών, να διεκδικώ να δίνω λύσεις σε ζητήματα που είχαν να κάνουν με το καλό των Γρεβενών, σε όλα τα επίπεδα.
  Δυστυχώς από ένα τυπικό αποτύπωμα, μου στερήθηκε η  δυνατότητα να προσφέρω τα μέγιστα, που ήταν ιερός σκοπός της πολιτικής μου πορείας.

  Όσοι με πολέμησαν κάνουν ένα λάθος. Δεν πολέμησαν τον άνθρωπο και πολιτικό Γιάννη Γιάτσιο. Πολέμησαν τα ίδια τα Γρεβενά, βάλανε τον Γρεβενιώτικο λαό σε κλίμα ανασφάλειας
  και δίχασαν για ακόμη μία φορά μία ολόκληρη κοινωνία.

  Η υπόσχεση που δίνω είναι ότι αυτή η άσχημη συγκυρία με κάνει ακόμη πιο δυνατό για τους μελλοντικούς αγώνες, στους οποίους πιστεύω ότι θα είμαστε πάλι συνοδοιπόροι και
  συναγωνιστές. Από παιδί υπηρετώ με πάθος, ηθικούς κανόνες τους οποίους δεν πρόκειται να παραβώ και πιστεύω βαθιά πως οι εκλογές κερδίζονται την Κυριακή και κερδίζονται στις κάλπες.
  Για ένα πράγμα μπορώ να σας διαβεβαιώσω: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ
  ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΕΙ ΕΔΩ

  Γιάννης Γιάτσιος

  Τελευταία Άρθρα

  Σχετικά Άρθρα