23.7 C
Athens
Tuesday, May 21, 2024
More

    Υπουργείο Τουρισμού: Αναζητά ξενοδοχεία καραντίνας για κρούσματα κορωνοϊού σε όλη τη χώρα

    Ξενοδοχεία καραντίνας για κρούσματα κορωνοϊού σε όλη την χώρα αναζητά το υπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο της υγειονομικής θωράκισης της τουριστικής σεζόν, που ανοίγει επίσημα σήμερα για τους τουρίστες.

    Τα τουριστικά καταλύματα που θα επιλεγούν δεσμεύονται έως τις 31 Οκτωβρίου 2020 αποκλειστικά για τη φιλοξενία κρουσμάτων του ιού COVID-19 και ατόμων που φροντίζουν ή συνοδεύουν τα άτομα αυτά. Όσον αφορά στο κόστος αποζημίωσης διαμορφώνεται σε 30 ευρώ/ημέρα ανά δωμάτιο όταν γίνεται χρήση των δωματίων, συμπεριλαμβανομένου του κόστους σίτισης, και 10 ευρώ/ημέρα όταν τα δωμάτια είναι κενά.

    Στα καταλύματα καραντίνας απαγορεύεται ρητά η λειτουργία πισίνας και για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων υποχρεούνται να υποβάλουν στην πλατφόρμα notifybusiness.gov.gr διακοπή λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής. Σε περίπτωση αυξημένης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επιχειρηματίες η επιλογή των τουριστικών καταλυμάτων θα γίνει με βάση την χρονική προτεραιότητα της αίτησης, τη δυναμικότητα των καταλυμάτων, τις ανάγκες κάθε περιοχής, την βέλτιστη αντιμετώπιση των πιθανών κρουσμάτων κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου και με γνώμονα τα κριτήρια των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε Περιφέρειες που εμφανίζουν συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες, όπως αυξημένη τουριστική κίνηση.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα