28.4 C
Athens
Monday, May 20, 2024
More

    Πέτσας: «Πολύ σύντομα λύση» για τις εικόνες συνωστισμού στο μετρό

    Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν την Τρίτη οι εικόνες που κατέκλυσαν τα κοινωνικά μέσα και δείχνουν μεγάλο συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής, με τους επιβάτες να είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, τη στιγμή που η πρωτεύουσα καταγράφει καθημερινά ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Σχολιάζοντας το ζήτημα που δημιουργήθηκε, ο κυβερνητικός

    εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας διεμήνυσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Τρίτης ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

    Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Blue Sky τόνισε ότι «το θέμα των μέσων μαζικής μεταφοράς απαιτεί χρόνο και η κατάσταση που παρατηρείται εν μέσω της πανδημίας, προβληματίζει την κυβέρνηση».

    Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας είπε το εξής:«Το καλοκαίρι είχαμε προχωρήσει σε τριπλό σχέδιο για ενίσχυση στις συγκοινωνίες, αλλά παίρνει χρόνο και ψάχνουμε αναγκαστικά για άλλες λύσεις. Θέλουμε μiα με δύο ημέρες γι’ αυτό. Μας προβληματίζει το τι θα κάνουμε με την πυκνότητα των λεωφορείων. Όσο πυκνώνουν τα λεωφορεία, θα σταματήσει και η πίεση στο μετρό. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, το ψάχνουμε».

    Όπως καταγγέλλουν οι αγανακτισμένοι επιβάτες στις αναρτήσεις τους, οι εικόνες συγχρωτισμού οφείλονται στις μεγάλες καθυστερήσεις των δρομολογίων του μετρό, αλλά και των αστικών λεωφορείων.

    Η ΣΤΑΣΥ Α.Ε εξέδωσε την Τρίτη ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζει ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στην έλλειψη συρμών λόγω βανδαλισμών.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα