20.7 C
Athens
Monday, May 6, 2024
More

    Βρούτσης: θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων το Μάιο –Με ρήτρα πληρότητας οι αναστολές στον Τουρισμό

    Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων το μήνα Μάιο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία όπως είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην Βουλή απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών.

    Ο υπουργός υπογράμμισε ότι από 16 Ιουνίου οι επιχειρήσεις επιστρέφουν στην εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων στο “Εργάνη, ενώ ανακοίνωσε ότι οι αναστολές εργαζομένων στον τουρισμό θα γίνονται με “ρήτρα πληρότητας” των ξενοδοχείων.

    Συγκεκριμένα είπε ότι σε ξενοδοχείο με πληρότητα 20%  ο εργοδότης θα πρέπει να ανακαλέσει το 1/3 των συμβάσεων εργασίας που τελούν σε αναστολή, -με πληρότητα 50%, τα 2/3 συμβάσεων εργασίας και με  πληρότητα 80%: πρέπει ανακαλέσει όλες τις συμβάσεις εργασίας που έχουν ανασταλεί. Η ίδια “ρήτρα” θα ισχύσει και στα τουριστικά λεωφορεία.

    Σε ότι αφορά τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό-επισιτισμό ο κ. Βρούτσης υπενθύμισε ότι θα λάβουν μηναία αποζημίωση το τρίμηνο Ιούνιο-Αύγουστος ίση με το τελευταίο επίδομα ανεργίας που έλαβαν εφ’ όσον είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ από Σεπτέμβριο 2019 έως Φεβρουάριο 2020.

    “Οι 80.000 εργαζόμενοι στον τουρισμό καλύπτονται πλήρως. Κινητροδοτούμε για τους εποχικά εργαζόμενους και το κράτος θα καλύπτει πλήρως τις ασφαλιστικές εισφορές” τόνισε ο υπουργός. “Με το πρόγραμμα Συν-Εργασία ύψους 1,4 δισ. πιάνουμε το χέρι του επιχειρηματία και του λέμε δεν θέλουμε να βάλεις λουκέτο”.

    Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ακόμα ότι από 15η Ιουνίου θα καταργηθεί πλήρως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 20ης Μαρτίου η οποία ψηφίστηκε για να καλύψει τις έκτακτες ανάγκες λόγω κορονοϊού.

     Πηγή: capital.gr

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα