28.4 C
Athens
Monday, May 20, 2024
More

    Έξαλλοι οι δανειστές με τους διορισμούς του Τσίπρα

    Σε κατάσταση πανικού που εκφράζει την έντονη ανησυχία των Ευρωπαίων αξιωματούχων για την κομματοποίηση του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα από την κυβέρνηση εκφράζονται οι δηλώσεις τους όπου βρεθούν .

    Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν την εμπειρία και γνωρίζουν ότι η σύσταση ενός κομματικού “εξασφαλισμένου” κράτους δημοσίου μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες .

     

    Με αρχή το μάτι των αγορών που σε καμία περίπτωση δεν θα εμπιστευτούν κινήσεις αυτοματισμού αλλά και τις αξιολογήσεις που θα ξεκινήσουν με μεγάλη αυστηρότητα οι αναγκαστικές απολύσεις και παράλληλα διορισμοί και τοποθετήσεις κομματικών επιλογών έως και συγγενικών προσώπων δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια εντός και εκτός της χώρας στο πρόσωπο της κυβέρνησης .

    Οι εκπρόσωποι των θεσμών και αξιωματούχοι των κρατών μελών έχουν εστιάσει την προσοχή τους και παρακολουθούν τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης που απελπισμένα και βιαστικά κάνει κινήσεις να ενσωματώσει τους “πάντες” του κόμματος στο κρατικό μηχανισμό με γρανάζια που δεν έχουν καμία σχέση με την δουλειά που απαιτείτε .

    Συνέβαινε και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις που έχουν δώσει δείγματα αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον επειδή δεν είχε βρεθεί ποτέ πριν στην εξουσία το κάνει απότομα και σε μεγαλύτερη κλίμακα . 

    Παρά τις σχετικές εξαγγελίες περί μείωσης του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων ώστε να περιοριστούν οι αλόγιστες δαπάνες και να στηριχθούν τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, η κυβέρνηση εφαρμόζει με μεγαλύτερο ζήλο πρακτικές του παρελθόντος διορίζοντας χωρίς αιδώ τους πάντες, αρκεί να κουβαλούν την κομματική ή την συγγενική ταυτότητα.

    Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα έντονα σημάδια νεποτισμού και οικογενειοκρατίας που επιδεικνύει με υπερηφάνεια και υποστηρίζει χωρίς ντροπή η κυβέρνηση. Η πρακτική στα όρια της μανίας των υπουργών να διορίζουν σε κρατικές θέσεις τους δικούς τους ανθρώπους, κοστίζει και μάλιστα ακριβά στα δημόσια ταμεία.

    Αυτοί που πληρώνουν για τους συγγενείς της κυβέρνησης δεν είναι άλλοι από τους φορολογούμενους πολίτες και τους συνταξιούχους .

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα