16.2 C
Athens
Friday, March 24, 2023
More

  Υπό την ετικέτα «Vero Cereal» οι Μύλοι Κρήτης παρουσιάζουν την καινοτομία του vegan κιμά προς πλάσιμο

  Την καινοτομία του vegan κιμά προς πλάσιμο παρουσιάζουν οι Μύλοι Κρήτης, υπό την ετικέτα «Vero Cereal». Ο vegan κιμάς προγραμματίζεται να λανσαριστεί προς σημεία εστίασης και ξενοδοχεία σε πρώτη φάση και η τοποθέτησή του στα ράφια του οργανωμένου λιανεμπορίου θα ακολουθήσει σε επόμενο στάδιο, αν και εφόσον στο πρώτο στάδιο γνωρίσει θετική ανταπόκριση.

  Ο vegan κιμάς αρχικά θα πωλείται σε μη πλασμένη μορφή, ώστε ο κάθε σεφ να έχει την ευχέρεια να προσθέσει τις δικές του δημιουργικές σταθερές. Θα προσφέρεται, ωστόσο, ακόμη και στη μορφή του έτοιμου burger μπιφτεκιού. Πρόκειται για κιμά με βασικές πρώτες ύλες τη βρώμη, το σιτάρι και τον αρακά, με την προσθήκη καρυκευμάτων, αποξηραμένου δυόσμου και μαϊντανού. Η σειρά vegan κρεάτων «Vero Cereal» των Μύλων Κρήτης περιλαμβάνει και vegan λουκάνικο και μείγμα vegan κοτόπουλου, είτε για κοτομπουκιές (nuggets), είτε για σουβλάκια κοτόπουλο.

  Οι συνέργειες της σύμπραξης «Delights of Crete»

  Οι Μύλοι Κρήτης προσπαθούν να οργανώσουν συνέργειες με άλλες εταιρείες, προκειμένου να επιτύχουν οικονομίες κλίμακας για νέα ή υπάρχοντα προϊόντα. Το cluster εταιρειών «Delights of Crete» που απαρτίζει αυτό το πρώτο βήμα οργάνωσης αφορά τους Μύλους Κρήτης και τη θυγατρική τους Βιομηχανία Γάλακτος Κρήτης με διακριτικό τίτλο «Βέρο Κρητικό» κι ακόμη, την ΑΒΕΑ ελαιολάδου και σαπουνιών και τη Βιοχύμ, εταιρεία χυμών και αιθέριων ελαίων. Η πρωτοβουλία αφορά συνεργασίες σε επίπεδο παραγωγής, παραγωγικού εξοπλισμού, marketing, έρευνας και ανάπτυξης (R&D). Πρόκειται για παραγωγικές εταιρείες που έχουν όλες έδρα την Κρήτη.

  Η συνεργασία αφορά, ανά περίπτωση, και την ένταξη προϊόντων της μιας εταιρείας στο portfolio άλλης, όταν πρόκειται για δικό της πελάτη, που επιθυμεί να πραγματοποιήσει παραγγελίες διαφορετικών μεταξύ τους προϊόντων, που είναι όμως διαθέσιμα εντός της σύμπραξης. «Αντί για ξεχωριστές επενδύσεις, έχουμε επικεντρωθεί στις παραγωγικές συνεργασίες. Το κίνητρο είναι οι οικονομίες που μπορούν να επιτευχθούν με βάση την παραγωγή και την ανταλλαγή χρήσης παραγωγικού εξοπλισμού», σημείωσε η διευθύντρια marketing της Μύλοι Κρήτης, Θεανώ Σπυριδογιάννη.

  Οι λύσεις για τη βιοτεχνική αρτοποιία και η έμφαση στις υγιεινές διατροφικές επιλογές

  Η βιοτεχνική αρτοποιία ενδιαφέρει πολύ τους Μύλους Κρήτης, ως ένας από τους βασικούς τομείς ενδιαφέροντος, εμπλουτίζοντας την γκάμα της. Οι Μύλοι Κρήτης παρουσίασαν το Vero Cereal, ως ρόφημα βρώμης με χαρουπόμελο και κακάο, το οποίο αποτελεί ολοκληρωμένο προϊόν για το ράφι του σούπερ μάρκετ, τη μικρή λιανική και το τοπικό αρτοποιείο. «Ωστόσο, πριν από το τελικό μείγμα, εμείς μπορούμε να εμπορευτούμε ένα πρόμειγμα ως πρώτη ύλη για ροφήματα καρπών», εξήγησε η κυρία Σπυριδογιάννη. «Οι Μύλοι Κρήτης αποτελούν τον μοναδικό μύλο στην Ελλάδα που ακολουθεί όλα τα στάδια επεξεργασίας και την πλήρη διαδικασία για την άλεση του ιδιαίτερου δημητριακού της βρώμης, η οποία προέρχεται από 100% ελληνική παραγωγή», πρόσθεσε.

  Εδώ και πολλά χρόνια, οι Μύλοι Κρήτης εστιάζουν στη λογική της υγιεινής διατροφής. «Ξεκινήσαμε από τα εμπλουτισμένα άλευρα, που περιέχουν βιταμίνες, φυλλικό οξύ και σίδηρο. Μέσα στα χρόνια έχουμε εξελίξει την γκάμα των προϊόντων μας, με προϊόντα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, Healthy baking, αλεύρι βρώμης, αλεύρι Dinkel, και ιδιαίτερα δημητριακά, όπως το Tritordeum, το οποίο αποτελεί διασταύρωση σκληρού σιταριού και άγριου κριθαριού και παράλληλα, βιώσιμη καλλιέργεια, με αρχικό σπόρο από το εξωτερικό, αλλά με καλλιέργεια στη Θεσσαλία», υπογράμμισε η κυρία Σπυριδογιάννη.

  Οι Μύλοι Κρήτης δίνουν έμφαση σε διατροφικά προϊόντα, με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά. «Σημεία ανάδειξης στην Αρτόζα 2023 ήταν η βρώμη και το χαρούπι», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των Μύλων Κρήτης, Αλέξανδρος Μαρκαντωνάκης. «Χρησιμοποιούμε ελληνική βρώμη και κρητικό χαρούπι, εντάσσουμε τα παραδοσιακά προϊόντα και πρώτες ύλες στη βιοτεχνική και βιομηχανική αρτοποιία», συμπλήρωσε.

  Τα φυτικά ροφήματα Vero Cereal βρίσκονται στα σούπερ μάρκετ ΣΥΝ.ΚΑ, Χαλκιαδάκης στις τοπικές αγορές της Κρήτης, με προοπτική συμφωνιών και με άλλες αλυσίδες εκτός Κρήτης στο άμεσο μέλλον.

  Τελευταία Άρθρα

  spot_img

  Σχετικά Άρθρα