21.7 C
Athens
Saturday, June 10, 2023
More

  Την ιστορία την γράφουν οι πολιτικές παρέες με “Ομερτά”

  Μόνο με “ομερτά” προοδεύεις . Αυτό είναι δεδομένο και πετυχημένο με απτά παραδείγματα στο χθές το σήμερα και το αύριο της πολιτικής ιστορίας .

  Τρανταχτό παράδειγμα το κουβάρι ατόμων , του πάλαι ποτέ αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ (Kέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) σε κυβερνητικές θέσεις αλλά και στο υπο προστασία , γραφείο του διά βίου προϊσταμένου τους, του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

  Οι άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν είτε στις περίφημες παράνομες προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ είτε στις «αδιευκρίνιστες» καταθέσεις του κ. Γεωργιάδη ή σε κάποιο συνδυασμό και των δύο παραπάνω κατηγοριών δεν έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Να προσθέσουμε και στις εταιρίες του πατέρα του σημερινού Υπουργού Υγείας που διαδέχτηκε τους προηγούμενους Κώστα Πλεύρη αλλά και στο κόμμα του ΛΑΟΣ ως υποψήφιοι στελέχοι και προιστάμενοι των τότε βουλευτών.  Βρίσκονται όλοι σε θέσεις-κλειδιά, προφανώς ως επιβράβευση για το προηγούμενο, εξαιρετικό έργο τους.

  Πρώτα απ’ όλα στο γραφείο του υπουργού, Ανάπτυξης ,   εργάζεται ο Κωνσταντίνος Κουτρής, ο άνθρωπος που έβαζε στους λογαριασμούς του υπουργού τα γνωστά αδιευκρίνιστα ποσά (!). Το όνομα του Κωνσταντίνου Κουτρή βρισκόταν στη λίστα των 22 παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του κ. Γεωργιάδη.

  Κοινή αφετηρία στη σχέση του κ. Κουτρή με τον υπουργό Ανάπτυξης ήταν η εταιρία ΑΛΣ Α.Ε., που είχε ιδρύσει ο κ. Γεωργιάδης και στην οποία διατηρούσε μετοχές έως το 2012. Ο κ. Κουτρής εργαζόταν στην ΑΛΣ Α.Ε. έως το 2012, ενώ το 2013 απασχολούνταν και στο υπουργικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη.

  Στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο κ. Κουτρής εμφανίστηκε το 2020, ενώ εν συνεχεία προκύπτει πως υπέβαλε την παραίτησή του από μετακλητός συνεργάτης στις 4 Ιανουαρίου 2021. Ωστόσο, στην πραγματικότητα συνεχίζει να εργάζεται εκεί έως σήμερα και, μάλιστα, περιλαμβάνεται σταθερά στη λίστα με τα συνεργεία υπερωριακής απασχόλησης.

  Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως και η Βασιλική Κατραβά, που επίσης κατέθετε αδιευκρίνιστης προέλευσης χρήματα στους λογαριασμούς του κ. Γεωργιάδη το 2013, σήμερα εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης. Η κυρία Κατραβά , σύζυγος του κυρίου Νίκου Κωστόπουλου γιός του πρώην βουλευτή ο οποίος δοκίμασε την τύχη του ως υποψήφιος χωρίς επιτυχία. Όμως ο φιλευσπλαχνος Άδωνις δεν αφήνει ποτέ τους ανθρώπους του άνεργους έτσι το 2014 τον διότισε Διευθυντή του ΕΚΑΒ. Τότε ήταν που του έκανε το προξενιό με την κυρία Κατραβα και παντρεύτηκαν. Μετά ο σκάνδαλο Novartis και το “πέσιμο” της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι του παραπάνω ζεύγους Κωστόπουλου Κατραβάς για ξέπλυμα μαύρου χρήματος -που ποτέ δεν μάθαμε τι απέγινε και αν τελικά αιτολόγησαν τα χρήματα- το ζεύγος χώρισε.

  Και πάλι όμως ο Άγιος Άδωνις δεν άφησε την παρέα ξεκρέμαστη . Ο Κωστόπουλος βρέθηκε στη νέα Κυβέρνηση του 2019 διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος δηλαδή CEO στην ΕΑΣ. Στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα . Τον Σεπτέμβριο του 2022 η political το είχε πρωτοσέλιδο ως το μέγα σκάνδαλο.

  Όμως και εκεί οι βόμβες όχι από τα οπλικά συστήματα αλλά από τις αναθέσεις εκατομμυρίων ακούγονται πανευρωπαϊκά . Στο εσωτερικό των ΕΑΣ επικρατούσε αναβρασμός, καθώς η διοίκηση του κ. Κωστόπουλου δεν  λογοδοτούσε πουθενά,ενώ προκειμένου να «περάσουν» οι μελέτες και οι απευθείας αναθέσεις, η σύνταξη των εγγράφων δίδεται σε ιδιώτες νομικούς. Το  υπουργείο Οικονομικών και οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, κάνουν φύλλο και φτερό όλες τις συμβάσεις, στα έργα και τις ημέρες της διοίκησης του Νίκου Κωστόπουλου. Η διοίκηση των ΕΑΣ για να «δικαιολογήσει» την τακτική τού «δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν», επικαλείται off the record κάλυψη από πολύ ψηλά, εκθέτοντας με αυτό τον τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου.

  Προχωράμε για να κατανοήσετε πως οι παρέες γράφουν πολιτική ιστορία…

  Τη πρόσληψη του Κωνσταντίνου Κουτρή στο ΚΕΕΛΠΝΟ το 2013 είχε υπογράψει η τότε προϊσταμένη του Τμήματος Διοικητικού Συντονισμού Ανδρονίκη Θεοφιλάτουη οποία έχει παραπεμφθεί σε δίκη τόσο για την υπόθεση των παράνομων προσλήψεων όσο και για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» και απόκρυψη εσόδων «άγνωστης πηγής». Σημειώνουμε πως για την υπόθεση των παράνομων προσλήψεων υπάρχει τελεσίδικο βούλευμα της Δικαιοσύνης για παραπομπή σε δίκη, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

  Η δίκη για το «πόθεν έσχες» της κ. Θεοφιλάτου άρχισε τον Δεκέμβριο του 2022, αλλά αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο του 2023. Όμως η κ. Θεοφιλάτου, είναι σήμερα συνεργάτιδα του κ. Κουτρή στο υπουργικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη. Μάλιστα, τον Μάιο του 2022 ορίστηκε μέλος της ομάδας «συντονισμού (Task Force) για την παρακολούθηση, τον συντονισμό και την επιτάχυνση της υλοποίησης δράσεων, έργων ή και ομάδας έργων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), ευθύνης του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων».

  Δηλαδήη κ. Θεοφιλάτου, που θα δικαστεί για δύο σοβαρές υποθέσεις, έχει τοποθετηθεί από τον Υπουργό κ. Γεωργιάδη , για να ελέγχει τα λεφτά που έρχονται από την Ευρώπη.

  Φυσικά, όπως έχει γραφτεί και στο παρελθόν, διευθυντής του γραφείου του κ. Γεωργιάδη είναι ο Ιωάννης Θεοδωράτος, ο οποίος ήταν κι αυτός στη λίστα µε τις παράνοµες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως και η σύζυγός του.

  Υπεύθυνος στο γραφείο τύπου του Υπουργού Ανάπτυξης τελεί ο Ιωάννης Κακαλής επίσης πρώην υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ και μάρτυρας στις δίκες κατηγορίας υπερ του ζεύγους Πουλή και Θεοφιλάτου.

  Το κουβάρι της παρέας δεν τελειώνει εδώ διότι ο  σύζυγος και συγκατηγορούμενος της κ. Θεοφιλάτου, Σταμάτης Πουλής, είχε πιάσει ένα καλό πόστο. Μέχρι το 2021 ήταν διευθύνων σύμβουλος στον Αναπτυξιακό Οργανισμού του Δήμου Φυλής.

  Στον Δήμο Φυλής υπάρχει η μέγα επιχείρηση σκουπίδια απορρίματα όπου όλοι οι Δήμοι της Αττικής και όχι μόνο πληρώνουν για να αφήσουν τα σκουπίδια του στη χωματερή της Φυλής. Δισεκατομμύρια χρήματα για υποτιθέμενες μελέτες ανακύκλωσης και έργων αλλά στην ουσία το απόλυτο χάος. Ο κ. Πουλής πρόσφατα  ανακοίνωσε ότι παραιτείται, προκειμένου να μην έχει εκλογικό κώλυμα, γιατί επιθυμεί διακαώς να είναι υποψήφιος στη δυτική Αττική με τη Νέα Δημοκρατία.

  Παρά το γεγονός πως η αποχώρησή του από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό είχε ανακοινωθεί με τυμπανοκρουσίες, τελικά ο κ. Πουλής συνεχίζει να είναι έως σήμερα μέλος στο Δ.Σ. του οργανισμού κι έχει λόγο στη διαχείριση τεράστιων κρατικών κονδυλίων.

  Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός, για παράδειγμα, έχει αναλάβει την υλοποίηση γιγάντιων δημόσιων έργων, όπως η ανέγερση φοιτητικών εστιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που θα κοστίσει 64.500.000 ευρώ και θα γίνει με ΣΔΙΤ.

  Αξιο απορίας ήταν έτσι κι αλλιώς το γεγονός πως ο Σταμάτης Πουλής κατείχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου έως τα τέλη του 2021, αφού δεν πληρούσε καν τα κριτήρια που ορίζει ο νόμος. Σύμφωνα με τον ν. 4674/2020, τα εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου των Αναπτυξιακών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης «κατέχουν υποχρεωτικά αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία στον σχεδιασμό, την εκτέλεση/εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων και την επιχειρηματική, οικονομική και γενικότερα βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».

  Ο κ. Πουλής, όμως, δεν φαίνεται να κατέχει τέτοια εμπειρία, αφού δηλώνει  πολιτικός επιστήμονας. Στη δε προσωπική ιστοσελίδα του αναφέρεται μόνο η συμμετοχή του στην ΟΝΝΕΔ, η οποία μάλλον είναι και η βασική του προϋπηρεσία. Οπως επίσης η φιλία του με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη.

  Μπορεί να αναλογιστεί κανέις ότι όλα αυτά συμβαίνουν και δεν ανοίγει ρουθούνι και μάλιστα σε ένα πόστο του Υπουργείου Ανάπτυξης που απλά όλοι αυτοί οι άνθρωποι συναντούν καθημερινά πολίτες, βουλευτές, αξιωματούχους, και ….δημοσιογράφους. Κανένας δεν μιλάει και τίποτα δεν φτάνει στα αυτιά του Πρωθυπουργού. Γιατί η ομερτά στις παρέες κερδίζουν !

  Τελευταία Άρθρα

  spot_img

  Σχετικά Άρθρα