7.1 C
Athens
Friday, January 27, 2023
More

  Ο Νταβέλης πάει με όλα-Νταβέλης με μάσκες Νταβέλης με ΑΕΛ Νταβέλης με κανάλι

  Δεν μιλάμε για τον παλιό γνωστό και ξακουστό λήσταρχο Νταβέλη Αττικης και Βοιωτιας. Αλλά για τον σημερινό νέο Νταβέλη που έγινε  γνωστός στο πανελλήνιο όταν αποφάσισε να επενδύσει στην κατασκευή μασκών προστασίας για τον κορονοϊό, σχεδόν ταυτόχρονα με την απόφαση για την καθολική και υποχρεωτική χρήση τους παντού. Με την εταιρεία Larisa Face Cover.Κι ας μην ήταν αυτό το αντικείμενο που είχε μέχρι τότε ως δραστηριότητα στη Λάρισα.

  Μετά το success story με τις μάσκες που ήρθαν «αεροπορικές» ο Αχιλλέας Νταβέλης είχε  δυναμικό άνοιγμα στα ΜΜΕ στη Θεσσαλία. Μένει να φανεί αν και σε αυτό το εγχείρημα θα βρεθεί για άλλη μια φορά μπροστά από τις εξελίξεις.

  Ο Αχιλλέας Νταβέλης, έχει εξασφαλίσει εκ των προτέρων επιχορήγηση 1,5 εκατ. ευρώ: Μέσω της υπαγωγής της νεοσύστατης εταιρείας του, 21 Adedia Μ. ΙΚΕ, στο καθεστώς ενίσχυσης πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων του αναπτυξιακού νόμου.

  Σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ , η εταιρεία του 21 Admedia Μ. ΙΚΕ συστάθηκε στις 9/9/2021. Στις 28 Ιανουαρίου 2022 η Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης της ενέκρινε επιχορήγηση ύψους 1.553.617 ευρώ για επενδυτικό σχέδιο συνολικού ύψους 2.829.303 ευρώπου αφορά στη δημιουργία διαδικτυακών πυλών παραγωγής περιεχομένου (Web Portals).

  Η απόφαση αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 21 Φεβρουαρίου 2022. Ταχύτατα εκδόθηκε η εγκριτική απόφαση της επιχορήγησης, γεγονός που εγείρει υποψίες ότι η αίτηση έγινε όταν η εταιρεία ήταν ακόμη υπό σύσταση.

  Αλλά το θέμα είναι αλλού: Το επενδυτικό πλάνο που εγκρίθηκε αναφέρεται σε εξοπλισμό που παραπέμπει στη δημιουργία επίγειου τηλεοπτικού σταθμού, αλλά ο κ. Νταβέλης επέλεξε να εντάξει προς επιχορήγηση έναν ευρύτερο σχεδιασμό για τη δημιουργία ψηφιακής τηλεόρασης, ψηφιακού ραδιοφώνου, παραγωγών τηλεοπτικών εκπομπών και κινηματογραφικών ταινιών και όχι επίγειας τηλεόρασης, επιλογή που πραγματοποιεί μόλις εγκρίνεται η επιχορήγηση.

  Δηλαδή, σχεδόν ένα μήνα μετά την εξασφάλιση της κρατικής επιχορήγησης που καλύπτει πάνω από το 50% της επένδυσης για εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού, τροποποιείται το καταστατικό της εταιρείας: Εντάσσονται στους τομείς δραστηριότητας υπηρεσίες ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού τοπικής εμβέλειας.

  Μόλις 20 μέρες μετά την τροποποίηση, στις 29 Μαρτίου 2022, ο Αχιλλέας Νταβέλης παρουσίασε το νέο εγχείρημα του τηλεοπτικού του ομίλου. Αυτού που πήρε επιχορήγηση πριν καν ανοίξει. Η εφημερίδα του ομίλου κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και η τηλεόραση ήρθε μετά.

  Δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, αναφέρουν ότι βρίσκεται σε λειτουργία ο δημοσιογραφικός ιστότοπος «FORMedia.gr», ο τηλεοπτικός σταθμός FORMedia TV. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, η παραδοσιακή αναλογική μορφή συναντά τη νέα ψηφιακή web εκδοχή, με το κανάλι να έχει ξεκινήσει με πλήρες πρόγραμμα από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

  Βασικός κορμός του δημοσιογραφικού ομίλου είναι το πρώην κανάλι TV 10 που ανήκει στην εταιρεία «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και μετονομάστηκε σε FORMedia TV. Ο Αχ. Νταβέλης μπήκε στο Δ.Σ. της εταιρείας στις 22 Φεβρουαρίου 2022: Την επομένη της ανάρτησης στο διαδίκτυο της έγκρισης επιχορήγησης.

  Σημειώνεται ότι η «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» έχει να δημοσιεύσει ισολογισμό από το 2007. Στο ΓΕΜΗ δεν εμφανίζεται κανένας ισολογισμός της εταιρείας παρότι η δημοσίευσή τους είναι υποχρεωτική βάσει νόμου.

  Βεβαίως, ο Αχιλλέας Νταβέλης ασχολείται με πολλά. Είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λάρισας – της γνωστής ΑΕΛ – την οποία αγόρασε από τον Αλέξη Κούγια. Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Αποκατάστασης & Αποθεραπείας ANIMUS. Φέρεται ακόμη να διεκδικεί και την είσοδό του ως εξωτερικό μέλος στο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

  Εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί εμπλέκεται η Ντορα Μπακογιάννη σε όλα αυτά-επειδή ήταν φίλη και κουμπάρα θα πει κάποιος- μπα και με άλλους ήταν πιο κοντά αλλά μετά τους ξέχασε…

  Επισης δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως εμπλέκεται ο κ. Γεωργιάδης αφού ο ίδιος είναι αυτός που μιλάει για ανάπτυξη να την σηκώσει όπως όλα ψηλά να την χαίρεται και να είναι πάντα υπέρ τέτοιων επενδύσεων. Ασφαλώς και σωστά έπραξε αν ανέβασε τον φάκελο Νταβέλη πιο ψηλά από τους όγκους φακέλων που έχει στο γραφείο του και αν ο ίδιος και οι συνεργάτες του οι άξιοι και  «προσοντουχοι» έλεγξαν και έπραξαν σύμφωνα με τον νόμο.
  Πάντως με την ΑΕΛ -που τόσα χρόνια τόσοι αγοραστές με τόσες προσφορές αλλά κανένας δεν κατάφερε να τουμπάρει τον Κουγια και να την κάνει δίκη του- τα πήγε επίσης περίφημα και η είδηση ως νέος κλειδοκράτωρ της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας για τον Αχιλλέα Νταβέλη έκανε τους Λαρισαίους να βγουν στους δρόμους – από χαρα αν μη τι άλλο.
  Η αποκάλυψη δεν είναι τα παραπάνω γιατί λίγο έως περισσότερο αναλυτικά τα ξαναδιάβασα με στο ύφος και το στυλ που αναλογεί στο κάθε μέσο . Το αξιοσημείωτο είναι η σχέση Νταβέλη με Λαρισαίο Υπουργό που είναι δικηγόρος και παραχώρησε το δικηγορικό του γραφείο για στούντιο παρακαλώ ναι καλά διαβάσατε . Στούντιο στο κανάλι του Νταβέλη το δικηγορικό γραφείο Λαρισαίου Υπουργού με δραστήρια αδερφή που ανεβάζει και κατεβάζει Διευθυντές στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Αυτή η οικογένεια απαρνείται μέχρι και τον πατέρα που τους έβγαλε για τους στόχους αλλά ξεχνάνε ότι με το όνομα του έγιναν γνωστοί, μετά τις βαλίτσες που κουβαλάγανε!
  Για αυτό είμαστε σίγουροι επειδή τους έχουμε γείτονες αλλά και κάποια πουλάκια από τα Σφακια που κελαηδησαν!

   

   

   

  Τελευταία Άρθρα

  spot_img

  Σχετικά Άρθρα