21.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η παγκόσμια αγορά vegan παγωτού αναμένεται να αυξηθεί κατά 11% από το 2023 έως το 2026

    Η παγκόσμια αγορά vegan παγωτού αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2023 έως το 2026, με τον σύνθετο ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης (CAGR) να διαμορφώνεται στο 11%.

    Αναλυτικότερα, καθώς η τάση κατανάλωσης των vegan προϊόντων αυξάνεται διαρκώς, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις μπαίνουν στο “παιχνίδι”, προσφέροντας στο καταναλωτικό τους κοινό νέες εναλλακτικές λύσεις, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Γερμανική Βιομηχανία Ζαχαροπλαστικής (BDSI). Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο vegan παγωτό, εκείνο απολαμβάνει, επίσης, αυξανόμενη δημοτικότητα ανάμεσα στους Γερμανούς καταναλωτές (και όχι μόνο), σύμφωνα με τη BDSI.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι η άνοδος των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, παράλληλα με την αυξανόμενη δημοτικότητα του vegan παγωτού – κυρίως μεταξύ των νεώτερων γενεών – θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ζήτηση των vegan παγωτών ιδιωτικής ετικέτας μέσα στα επόμενα χρόνια. Αναφορικά, μερικές από τις κύριες παραλλαγές παγωτού φυτικής προέλευσης που προτιμούν οι καταναλωτές είναι: παγωτό με βάση το γάλα αμυγδάλου, με βάση το γάλα βρώμης, με βάση τον αρακά ή τη σόγια και με πρωτεΐνη μπιζελιού (αντί για πρωτεΐνη γάλακτος).

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα