18.1 C
Athens
Thursday, May 16, 2024
More

    «1904 ΑΕ»: Πρόσωπα-έκπληξη στην εταιρεία που θα διαχειρίζεται την Αίγλη Ζαππείου

    Την εταιρεία που θα αναλάβει τη διαχείριση της θρυλικής «Αίγλης» στο Ζάππειο ίδρυσαν από κοινού η Γρηγόρης και η Foodcorp Investments, συμφερόντων του επιχειρηματία Χρήστου Κοπελούζου. Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι οι υπηρεσίες παροχής γευμάτων με πλήρη εξυπηρέτηση εστιατορίου, ενώ στις δευτερεύουσες δραστηριότητές της περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εκμετάλλευσης κινηματογράφου, τροφοδοσίας εκδηλώσεων, καθώς και υπηρεσίες καφεζαχαροπλαστείου.

    Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της «1904 ΑΕ» ανέρχεται στα 1.470.000 ευρώ, εκ των οποίων το 51% (749.700 ευρώ) εισφέρει η Γρηγόρης και το 49% (720.300 ευρώ) η Foodcorp Investments. Όσον αφορά στα πρόσωπα που απαρτίζουν το ΔΣ της νεοσύστατης εταιρείας, καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο Γιώργος Φιλιόπουλος, πρώην επικεφαλής του Enterprise Greece, ενώ ως μέλη συμμετέχουν στο ΔΣ ο Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος, συνιδιοκτήτης του γνωστού μπαρ Six D.Ο.G.S. στην Αβραμιώτου, και ο Νίκος Λιάπης.

    Ο διαγωνισμός της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων

    H Γρηγόρης είναι η εταιρεία στην οποία κατακυρώθηκε προ μηνών η διαχείριση της Αίγλης Ζαππείου για είκοσι χρόνια, μετά από διαγωνισμό τον οποίο «έτρεξε» η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, τον οποίο ήταν η μόνη συμμετέχουσα. Πρόκειται για έναν ιστορικό χώρο με καφετέρια, εστιατόριο, κινηματογράφο και αίθουσες εκδηλώσεων που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1904, όμως το 2020 επέστρεψε στα χέρια της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η εταιρεία που είχε αναλάβει τη διαχείρισή του, συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. Ήδη μάλιστα από τον περασμένο Μάιο η Γρηγόρης έχει προχωρήσει σε αναγκαίες ενέργειες για την επαναλειτουργία της Αίγλης, όπως η ασφάλιση των εγκαταστάσεών της.

    Από την άλλη, η Foodcorp Investments είναι μια εταιρεία που συστήθηκε μόλις πριν από έναν χρόνο, τον Σεπτέμβριο του 2022 (με την αρχική επωνυμία COR FB Investments), ως μονοπρόσωπη εταιρεία με μοναδικό μέτοχο την Corpo Holding, εταιρεία που επίσης είχε συσταθεί μόλις δύο μήνες νωρίτερα από τον Χρήστο Κοπελούζο, ο οποίος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και των δύο αυτών επιχειρήσεων. Η Foodcorp Investments δημοσίευσε τον περασμένο μήνα τις πρώτες της οικονομικές καταστάσεις, οι οποίες ήταν μηδενικές, καθώς η εταιρεία δεν είχε αναπτύξει δραστηριότητα. Σκοπός της εταιρείας είναι η συμμετοχή σε άλλες εταιρείες σε διάφορους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, είτε με εισφορές είτε με απόκτηση εταιρικών τίτλων, καθώς και η πραγματοποίηση επενδύσεων σε αξιόγραφα.

     

     

     

    Πηγή: Foodreporter

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα