17 C
Athens
Thursday, May 16, 2024
More

    Χατζηδάκης σε πυρόπληκτους στο Μάτι: Πρέπει να βάλουμε μια τάξη, βοηθήστε μας

    Στην δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση της κατεδάφισης κτισμάτων ώστε να προχωρήσει ο νέος πολεοδομικός σχεδιασμός αναφέρθηκε σήμερα κατά την επίσκεψή του στο Μάτι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κωστής Χατζηδάκης.

    «Δεν αντιμετωπίζουμε το ζήτημα επιδερμικά ούτε ως θλιβερό καθήκον. Το αντιμετωπίζουμε ως μια βαθιά πολιτική και προσωπική συνειδησιακή μας υποχρέωση να συμβάλουμε δηλαδή με όλες τις γνώσεις και τις δυνάμεις που έχουμε προκειμένου να γίνει μία νέα αρχή σε αυτή την περιοχή», δήλωσε ο υπουργός απευθυνόμενους στους πολίτες. Σήμερα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Δημήτρη Οικονόμου, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τους γενικούς γραμματείς του Υπουργείου, Ευθύμη Μπακογιάννη και Κωνσταντίνο Αραβώση, και τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργο Στασινό, επισκέφθηκε το πυρόπληκτο Μάτι για να ξεκινήσει και επίσημα η διαβούλευση με τους κατοίκους των περιοχών που δοκιμάστηκαν σκληρά από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.

    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να συνδράμουν με συγκεκριμένες προτάσεις στη βελτίωση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, ώστε το Μάτι και όλη η πυρόπληκτη περιοχή να μην ξαναβιώσει αντίστοιχες τραγωδίες.

    «Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι όταν ακούνε και πολύ περισσότερο όταν δουν ότι γκρεμίζεται το σπίτι τους, κόποι αρκετών χρόνων, εδώ στο Μάτι στο Κόκκινο Λιμανάκι, στο Προβάλιθο, στην Αμπελούπολη, κάθε άλλο παρά θα χαρούν. Είναι μία απολύτως ανθρώπινη αντίδραση» σημείωσε ο υπουργός. Τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι εύκολο για τον κόσμο να δει να γκρεμίζονται μάνδρες και αυλές. Προβλέπονται κατεδαφίσεις για 140 περίπου σπίτια και 340 μάνδρες και αυλές.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα