21.9 C
Athens
Wednesday, May 15, 2024
More

    Πληρώθηκαν για το 2018 τα επιδόματα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών-Για 2019 και 2020 e-πλατφόρμα

    Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για την καταβολή του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, αφού καταβλήθηκαν όλες οι πληρωμές για το 2018.

    Αυτή η οικονομική ενίσχυση θα καταβάλλεται σε ιδιαίτερα οικονομικά ευάλωτες οικογένειες που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές με πολύ χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα. Εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται σε 600 ευρώ .Αν το ετήσιο εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 3.000-4.700 σε 300 ευρώ .

    Μετά την παύση χορήγησης του επιδόματος το 2017, ολοκληρώθηκε φέτος η καταβολή του Υπουργείου  για όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις για το 2018.Τώρα έχει ήδη ξεκινήσει η επεξεργασία των αιτήσεων του 2019.

    Πρόσφατα θεσπίστηκε το επίδομα γέννησης, το οποίο χορηγείται σε δεκάδες χιλιάδες μητέρες μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.

    Προς ψήφιση στη Βουλή η τροποποιητική ρύθμιση ως προς  το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, αμέσως μετά τη δημοσίευση της οποίας θα εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα θα απλοποιήσει τις διαδικασίες ώστε να διευκολυνθούν τόσο οι ωφελούμενοι από τη χωρίς γραφειοκρατία διαδικασία, όσο και να απαλλαγούν οι δημόσιες υπηρεσίες από τον διοικητικό φόρτο της χρονοβόρας διεκπεραίωσης των σχετικών αιτήσεων με την κλασσική μέχρι πρότινος διαδικασία.

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα