17 C
Athens
Thursday, May 16, 2024
More

    Ο Τσίπρας δεν θα είναι μοναδικός υποψήφιος

    Ποιοι εξέθεσαν τον πρόεδρο του κόμματο προτρέποντάς τον να βάλει τον πήχη ψηλά με τις εγγραφές νέων μελών . Ποιοι τον εγκλώβισαν στους λανθασμένους χειρισμούς στο θέμα της Novartis . Σε περίπτωση που αποφασίστει να γίνει εκλογή πρόεδρου από τη βάση , είναι σίγουρο ότι δεν θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος .

    Το γεγονός ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει ήδη και συζητούν την πιθανότητα ο Μητσοτάκης να παραμείνει περισσότερο από τέσσερα χρόνια στην πρωθυπουργία δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, επίλεκτα στελέχη της οποίας «δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι έχασαν τις εκλογές και συμπεριφέρονται σαν να είναι ακόμη υπουργοί», μας λέει βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ

    «Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας», λέει και ξαναλέει ο Αλέξης Τσίπρας στους πολίτες που συναντά στις περιοδείες του ανά την επικράτεια. Oμως, δυστυχώς για τον ίδιο, οι φίλοι και οπαδοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται απρόθυμοι να λάβουν το μήνυμα. Τα μέχρι τώρα στοιχεία της εγγραφής νέων μελών είναι απογοητευτικά. Μόλις 8.000 είναι τα νέα μέλη. Οι αιτήσεις είναι 12.000, αλλά από αυτές οι 4.000 ήταν μέλη και στο παρελθόν και τώρα απλώς επανεγγράφονται. Δηλαδή, πολύ κακό για το τίποτα. Και έχουν δίκιο όσοι στην Κουμουνδούρου αναρωτιούνται: «Ποιος ανεγκέφαλος προέτρεψε τον Αλέξη να βάλει τόσο ψηλά τον πήχη;».

     

    Εξυπακούεται ότι ο στόχος των 180.000 νέων μελών που ετέθη είναι πλέον όχι μόνο ανέφικτος, αλλά υπάρχει και έντονος προβληματισμός αν μέχρι το συνέδριο ο αριθμός των μελών, παλιών (20.000-22.000) και νέων, φτάσει τις 60.000. Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του τέως πρωθυπουργού θεωρούν «εγκληματίες» τους συνεργάτες του επειδή «τον εξέθεσαν». Οπως λένε χαρακτηριστικά, «από τη στιγμή που ο στόχος της διεύρυνσης του κόμματος συνδέθηκε με συγκεκριμένα νούμερα και ως απόρροια πρωτίστως των πρωτοβουλιών του Αλέξη, είναι λογικό τα όντως πενιχρά μέχρι στιγμής αποτελέσματα να εμφανίζονται ως προσωπική του ήττα, και αυτό είναι κακό για όλους μας».

     
     
     
    Πηγή: Πρώτο Θέμα Δημοσιογράφος : Νίκος Φελέκης

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα