17 C
Athens
Thursday, May 16, 2024
More

    Ο πρωθυπουργός φέρνει επενδύσεις made in China

    Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση για τα αποτελέσματα του ταξιδιού στην Κίνα και των συναντήσεων που έλαβαν χώρα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να ηγηθεί της επιχειρηματικής αποστολής, που αποτελούταν από 60 και πλέον εκπροσώπους και φορείς του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα τόσο για τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στη προσέλκυση νέων επενδύσεων, όσο και στη σημασία των σχέσεων Ελλάδας- Κίνας.
     
    Μάλιστα,  δεν παρέλειψε να υπενθυμίζει το μήνυμα αυτό σε κάθε τοποθέτηση του, τονίζοντας ότι η χώρα μας είναι πλέον ιδιαίτερα ελκυστική στον τομέα των επενδύσεων, μετά και από τις σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όσον αφορά το ευνοϊκότερο φορολογικό πλαίσιο, την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και τη γενικότερη εικόνα της χώρας, η οποία έχει πλέον ανακτήσει την αξιοπιστία της στις διεθνείς αγορές. Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών ενώ εξήρε τη στάση της Κίνας που στάθηκε δίπλα στην Ελλάδα την προηγούμενη δεκαετία, επενδύοντας στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.   
     
    Όσον αφορά τους επενδυτικούς τομείς που αναμένεται να δοθεί έμφαση ανάμεσα στις δύο χώρες αυτοί είναι η ενέργεια, οι μεταφορές, οι τηλεπικοινωνίες, ο τουρισμός, η ενίσχυση των εξαγωγών των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τα logistics. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε φυσικά και στην παρουσία της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς μέσα σε δύο μήνες εγκρίθηκε το master plan και η επένδυση πλέον μπορεί να φτάσει το 1δις φέρνοντας το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας σε μία νέα φάση αναβάθμισης. Τα παραπάνω επισφραγίζει και η επικείμενη εγκαινίαση μέσα στο μήνα του πρώτου καταστήματος της Τράπεζας της Κίνας στην Αθήνα, το οποίο θα χρηματοδοτήσει τις νέες επενδύσεις. Την προσεχή εβδομάδα μάλιστα, αναμένεται και η επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας του Κινέζου Προέδρου, Σι Τζιπίνγκ, όπου θα επικυρωθούν πολλές από τις συμφωνίες.

     
     

     

     

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα