22.4 C
Athens
Monday, May 27, 2024
More

    Ο Μητσοτάκης ζήτησε νέες ενέργειες για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού

    Στην ατομική ευθύνη των πολιτών προς τις συνθήκες προσωπικής υγιεινής για τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κοροναϊού Covid-19 εστίασε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Μετά από νέα σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στο Μέγαρο Μαξίμου,τονίστηκε η ανάγκη να επισημανθεί με κάθε τρόπο και σε όλους τους χώρους, πέραν της αποφασιστικότητας της πολιτείας να λειτουργήσει προληπτικά, η ατομική ευθύνη των πολιτών να τηρούν τα μέτρα υγιεινής.

    Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός ζήτησε να συνεχιστεί η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών όπως γίνεται από την πρώτη στιγμή. Ζήτησε επίσης να εξεταστεί αν και ποιες περαιτέρω ενέργειες χρειάζονται προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, όπως προβλέπεται και στην πρόσφατη ΠΝΠ. Επίσης, θα συνεχιστεί η ενημερωτική καμπάνια του υπουργείου Υγείας προς τους πολίτες προκειμένου να τηρούν τα προληπτικά μέτρα.

    Στη σημερινή σύσκεψη, πέρα του πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας, μετείχαν και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίου Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγήτης λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα