21.8 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας και των εργαζομένων ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

    Νέες παρεμβάσεις στήριξης της οικονομίας και των εργαζομένων ετοιμάζει η κυβέρνηση.Θεωρείται πιθανό τα νέα μέτρα αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει η Φώφη Γεννηματά.

    Στόχος είναι ο περιορισμός της ύφεσης και η διατήρηση των θέσεων εργασίας, μέσα σε ένα περιβάλλον με πολλές αβεβαιότητες που έχει διαμορφώσει παγκοσμίως η επέλαση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν βελτιώσεις στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία», καθώς έχουν παρατηρηθεί προβλήματα, ενώ και η συμμετοχή των εταιρειών στο πρόγραμμα δεν είναι αυτή που περίμεναν στην κυβέρνηση.

    Ετσι, θα ανακοινωθούν παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνουν δύο επίπεδα: καταρχήν την μείωση της γραφειοκρατίας, αφού έχει διαπιστωθεί ότι δημιουργεί προβλήματα και αποθαρρύνει την συμμετοχή εταιρειών. Επίσης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επέκταση του προγράμματος, ενώ εξετάζεται και η περαιτέρω επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για να γίνει πιο ελκυστικό το πρόγραμμα για την ένταξη επιχειρήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή λιγότερες από 3,5 χιλιάδες επιχειρήσεις, που απασχολούν μόλις 40 χιλιάδες εργαζόμενους.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα