27.2 C
Athens
Monday, July 8, 2024
More

    Κορωνοϊός: Πιέζονται οι ΜΕΘ στη χώρα

    Ανησυχητική εξακολουθεί να είναι η πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, με τα κρούσματα να σημειώνουν αριθμό «ρεκόρ» και τις ΜΕΘ να πιέζονται.Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα ανακοίνωσε 453 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ) και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

    Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται έτσι στα 15.595, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. Τα 2.618 (16.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6.592 (42.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

    «Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε ΜΕΘ», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.«Στις αρχές Οκτωβρίου εγκαινιάζονται οι 50 κλίνες ΜΕΘ στο Σωτηρία και άλλες 12 στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και ακολουθούν οι 174 μέχρι το Δεκέμβριο, που είναι η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και προχωράμε», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

    Ενώ πρόσθεσε:

    «Αλλά αν δεν προσέξουμε, αν αμελήσουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, αντίθετοι με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν αντέχουμε όσες και να έχουμε».

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα