29.3 C
Athens
Wednesday, July 24, 2024
More

  Του τα ‘χε μαζεμένα και ήρθε η κατάλληλη αφορμή!

  Ημέρες και «έργα» Λευτέρη Αυγενάκη
  Όσες φορές ανακατεύτηκε μπλέχτηκε και κοντραρίστηκε απέναντι από την πολιτική γραμμή Μαξίμου πήρε συγχωροχάρτι.
  Για να μην πάμε πολύ πίσω ας θυμηθούμε τα πρόσφατα ατοπήματα ως Υπουργός Αθλητισμού όταν του κρεμούσαν χιλιάδες φίλαθλοι σε κάθε αγώνα πανό με το σύνθημα «ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ»… Την είχε γλιτώσει, ακόμα και όταν πήγαινε ανεπίσημα σε περιφέρειες και δεν βρισκόταν με τους εκλεγμένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αν δεν ήταν της αρεσκείας του, αδιαφορώντας επιδεικτικά και αλαζονικά θεωρώντας τον εαυτό του μοναδικό και ανεπανάληπτο αγνοώντας τις επιλογές-προτιμήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και των πολιτών που τους εξέλεξαν.
  Ειδικά με το τελευταίο δημιούργησε πολλές αντιπάθειες χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος ειδικά στα εσωτερικά της ΝΔ. Ο Μητσοτάκης του έδωσε ακόμα μια ευκαιρία αναβαθμίζοντας τον σε Υπερυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης όπου και εκεί απέτυχε παταγωδώς.
  Όποιον αγρότη και αν ρωτήσεις θα σου πει ότι δεν πέρασε χειρότερος …

  Και τώρα εκτός Υπουργικού τα νεύρα του δεν ήταν σε καλή κατάσταση διαφορετικά δεν θα έχανε τον έλεγχο για κάτι τόσο απλό. Σε κάλεσαν 3 φορές αδιαφόρησες ενώ έπινες αμέριμνος το καφεδάκι σου και όταν κλείσαν τα gates ξεκίνησες σε ένα νέο παιδί τα «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ»…

  Αυτά είναι που κάνουν τους Έλληνες πολιτικούς να μπαίνουν στο μαύρο πίνακα της Ευρώπης…

  Και σκάνδαλο με τον ΟΠΕΚΕ;

  Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ άρθρο του Νίκου Καρούτζου στο banking news, ο κύριος Αυγενάκης είναι μπλεγμένος και σε σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕ!

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, το πολύπαθο εθνικό απόθεμα ενισχύσεων εξαϋλώθηκε καθώς ο πρώην Υπουργός και πλέον εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, φρόντισε να γίνει εστία προνομίων. 

  Διαφήμιζε ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ ΘΑ ξεμπλοκάρει ΑΦΜ για να δοθούν επιδοτήσεις σε αγρότες που δεν τις εδικαιούντο ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ.

  Ειδικά στην Κρήτη, το θέμα έχει τεράστιες διαστάσεις που ξεπερνούν την ανθρώπινη φαντασία και δολοπλοκία. 

  Το ερώτημα είναι πως υπήρξαν δηλώσεις εκτάσεωνπου, ενώ ανήκαν στο δημόσιο, να δηλώνονται χωρίς έγγραφα ως καλλιεργούμενες για να εισπράξουν κάποιοι επιτήδειοι επιδοτήσεις που δεν δικαιούντο, αφού ούτε ζώα είχαν ούτε σε καμία πώληση προϊόντος προέβησαν.

  Η απάντηση φαίνεται να βρίσκεται σε κύκλωμα στο οποίο μετέχει εταιρία πληροφορικής η οποία έχει πρόσβαση σε τέτοιου είδους στοιχεία και τα οποία εικάζεται ότι εκχωρούνταν με το αζημίωτο στους επιτήδειους, τόσο για να μην τα δηλώνουν άλλοι όσο και να μην μπαίνουν στον έλεγχο. 

  Σα μην φτάνουν όλα αυτά, έχει γίνει άρση της διαπίστευσης του ΟΠΕΚΕΠΕ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία διαπιστώνει ότι δεν είναι ανεξάρτητος στη λειτουργία του και υπάρχουν ζητήματα κενών στη διαχειριστική επάρκεια.

  Η άρση της διαπίστευσης έγινε στις 11 Ιουνίου και το αργότερο στις 11 Σεπτεμβρίου ο νέος Υπουργός Κώστας Τσιάρας θα πρέπει να αποστείλει επιστολή στην ΕΕ.

  Ο κίνδυνος που υπάρχει είναι εφ’ όσον δεν βρεθεί λύση, πράγμα που δεν φαίνεται στον ορίζοντα, τα χρήματα που έχουν δοθεί στους αγρότες να καλυφθούν εν συνόλω από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  Υπάρχει όμως τέτοια δυνατότητα; Προφανώς όχι, ότανμιλάμε για λογαριασμό 3 δισ. ευρώ και όταν η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ήδη εξετάζει τα έργα και τις ημέρες στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όχι μόνο του κυρίου Αυγενάκη αλλά και αρκετών εκ των προκατόχων του φτάνοντας έως το 2018.

   

  Τελευταία Άρθρα

  Σχετικά Άρθρα