19.6 C
Athens
Friday, May 10, 2024
More

    Κορονοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι μετά την αύξηση των κρουσμάτων

    Νέα μέτρα πέφτουν στο τραπέζι μετά την σημαντική αύξηση των κρουσμάτων μετά από ένα διάστημα σχετικής νηνεμίας. Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς παρακολουθούν τις εξελίξεις με ψυχραιμία δηλώνοντας πως πλέον έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία να πράξουν ό,τι πρέπει δηλώνοντας εμφατικά ότι ο ιός είναι ακόμα εδώ και μια μικρή παρέκκλιση ή χαλάρωση των μέτρων οδηγεί σε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

    Για το σκοπό αυτό σήμερα στις 11:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, συνεκτιμώντας μαζί με τους ειδικούς και τα αριθμητικά και ποιοτικά δεδομένα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων έξτρα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ενδεικτικά ήταν και τα λόγια του Στέλιου Πέτσα χθες, ο οποίος ουσιαστικά επιβεβαίωσε την επερχόμενη λήψη μέτρων. «Ακούμε τους ειδικούς και παίρνουμε όποια μέτρα χρειάζεται κάθε φορά. Εδώ και εβδομάδες χτυπούμε καμπάνα κινδύνου. Τώρα είναι ανάγκη να χτυπήσει ακόμη πιο δυνατά». Σημειώνεται πως ακόμα πιο ανησυχητικό από την αύξηση των κρουσμάτων είναι η αύξηση των ανθρώπων που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, καθώς χθες ανακοινώθηκαν 22.

    Ωστόσο, ο προβληματισμός τόσο των ειδικών, όσο και της κυβέρνησης γίνεται ακόμα μεγαλύτερος όσο πλησιάζει η ημέρα του Δεκαπενταύγουστου. Όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, «υπάρχει ένα ευρύ μενού από μέτρα και θα υπάρξει κλιμάκωση των μέτρων εφόσον εν τέλει αποδειχθεί ότι υπάρχει ένα επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο». Xθες πάντως δημοσιεύθηκε η νέα ΚΥΑ για την αναστολή των λιτανειών έξω από τους ναούς. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως στα μέτρα που εξετάζονται ακόμα είναι η γενίκευση της χρήσης μάσκας, η πιθανή μείωση του αριθμού των συμμετεχόντων σε θρησκευτικές και κοινωνικές τελετές όπως γάμοι, βαφτίσια, καθώς και η επιτήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης με εντατικότερους ελέγχους και πρόστιμα.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα