16.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η χώρα παραλύει και από κοινωνικά αγαθά

    Σήμερα στις απεργιακές κινητοποιήσεις σύμφωνος ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απαντάει με 24ωρη απεργία . Οι δικηγόροι επίσης απεργούν και απέχουν αποφασιστικά . Οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους κάθε 6 με 8 ώρες για περίπου δύο ώρες και συνεχίζουν ακόμα πιο δραστικά και δυναμικά σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα .

     

    Τα νοσοκομεία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις στο προσωπικό, σε ότι αφορά τις διοικήσεις όλοι στις θέσεις δηλώνουν αντικαταστάτες και προσωρινοί όταν είναι για να πάρουν ευθύνες , όταν είναι για διοικητικές αποφάσεις αρχηγοί .

    Φάρμακα μηδαμινά και το χρέος όλο και μεγαλώνει προς τους προμηθευτές , οι οποίοι έχουν φτάσει σε έναν κυκεώνα συναντήσεων με τον αρμόδιο υπουργό ο οποίος κάθε φορά τους μεταφέρει το θέμα για την επόμενη συνάντηση .

    Μετά και την χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τον διαχωρισμό που τους έκανε οι ίδιοι δηλώνουν ότι πώς θα πάμε να μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό που μας κόβει στα δυο .

    Η κατάσταση είναι απελπιστική παράλληλα με τις κοινωνικές ομάδες το τσουχτερό κρύο δεν αφήνει περιθώρια για να μπορεί κάποιος να συνεχίσει να μένει στο δρόμο . Το θέμα είναι ότι οι αίθουσες και οι χώροι που παραχωρήθηκαν δεν φτάνουν για όλους .

    Το προσφυγικό το μέγα αυτό θέμα που στην ουσία πέφτει κάτω από το χαλί έχει φέρει επίσης σε δεινή θέση  την κυβέρνηση αλλά περισσότερο την επιβίωση όλων των υπόλοιπων ( προσφύγων και κατοίκων ) .

    Σε ότι αφορά για το ασφαλιστικό δεν πρέπει να ανησυχούμε τόσο πολύ διότι ο κ. Κατρούγγαλος σήμερα επανέλαβε τα της ομιλίας του κ. Τσίπρα ότι θα υπάρξει διορθωτική αλλαγή .

    Αύριο αναμένετε το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ  για το Ασφαλιστικό στις 18:00, την ώρα που θα ξεκινήσει στη Βουλή η προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση για το Ασφαλιστικό .

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα