22.6 C
Athens
Wednesday, May 15, 2024
More

    Η προεδρία της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη

    Τις προηγούμενες μέρες ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί έλαβε χώρα μία συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ) που αφορά στην Συνεργασία και Επείγουσα Συνδρομή των 12 χωρών της Μαύρης Θάλασσας(ΒSEC) σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. 
    Ο γενικός συζήτησε με τα κράτη – μέλη του ΟΣΕΠ συνεργασία σε περιπτώσεις  εκτάκτων αναγκών, όπως ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμόνων καθώς και διοργάνωση κοινών ασκήσεων.  
    Η Ελλάδα είχε την προεδρία και μεταξύ άλλων ο Χαρδαλιάς μίλησε για την ενίσχυση των προσπαθειών των 12 κρατών-μελών του ΟΣΕΠ για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, την διασφάλιση της αποτελεσματικότητας του δικτύου ανταλλαγής πληροφοριών και τον συντονισμό των υπό-ομάδων εργασίας που αφορούν στις δασικές πυρκαγιές και στις πλημμύρες. 
    Ο Χαρδαλιάς έχει πάρει σοβαρά το δύσκολο αντικείμενο του και λιθαράκι λιθαράκι χτίζει μία Πολιτική Προστασία έτοιμη να ανταποκριθεί στο έργο της. Που είναι δύσκολο καθώς η κλιματική αλλαγή δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια…

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα