19 C
Athens
Wednesday, May 15, 2024
More

    Ελληνοτουρκικά άμεσα στο plan b

    Στα ελληνοτουρκικά που απαρτίζονται από δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων υπουργών και προέδρων εκπροσώπων έως και το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν υπήρξε ούτε προβλέπεται άμεσα σχεδιασμός και πλάνο αλλά γρήγορες αποφάσεις με πλάτη κάλυψης την αποσυμφόρηση των νησιών. 

    Ο  Τούρκος Υπουργός  Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε , για συμφωνία της χώρας του με τη Λιβύη σχετικά με τα σύνορα των θαλάσσιων ζωνών των δύο χωρών. Η απάντηση της ελληνικής πλευράς ήταν από κομψή έως χαλαρή. Και όχι από τον καθ ύλην αρμόδιο δηλαδή των Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο ή έστω τον Υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή γιατί αυτοί είναι υπεύθυνοι για ότι δηλώσεις εξήγγειλε ο κ.Τσαβούσογλου.

    Οι ενέργειες που έκανε η κυβέρνηση μετά τη γνωστοποίηση της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης ήταν η εξής:

    Ο Υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα στο Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις.

     Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Εξωτερικών με τους ομολόγους του της Κύπρου και της Αιγύπτου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Σαμέχ Ελ-Σούκρι αντίστοιχα. Παράλληλα η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ε.Ε. έλαβε οδηγίες να ενημερώσει άμεσα την Ε. Επιτροπή και συγκεκριμένα την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας  Φεντερίκα Μογκερίνι.

    Αν κάτι αντίστοιχο  διέπραττε  η πλευρά της Ελλάδας,  θα είχε σημάνει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Αιγαίο με στιγμές θρίλερ από τουρκικά πολεμικά πλοία και συναγερμός στον εναέριο χώρο ειδικά πάνω από τα νησιά μας φυσικά από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

    Άρα το πρώτο πλάνο που κινήθηκε η Ελληνική πλευρά μάλλον χρειάζεται ενίσχυση από ένα plan b !

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα