27.6 C
Athens
Saturday, May 25, 2024
More

    ΔΝΤ: 50 δισ. δολλάρια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

    Το ποσό των 50 δις. δολαρίων θα χορηγήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε χώρες που πλήττονται σοβαρά από τον κορωνοϊό, χωρίς να απαιτείται κάποιο δεσμευτικό πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσε η διευθύντρια του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

    Το έκτακτο αυτό μέτρο αποφασίστηκε καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε ταχύτητα εκτός Κίνας σε πάνω από 70 χώρες με το Ταμείο να προειδοποιεί ότι η επιδημία έχει ήδη ωθήσει φέτος την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη κάτω από τα περσινά επίπεδα. 

    Την ίδια ώρα η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα προειδοποίησε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί πόσο μεγάλος θα είναι ο αντίκτυπος της επιδημίας στην παγκόσμια οικονομία. «Η παγκόσμια ανάπτυξη το 2020 θα πέσει κάτω από τα περσινά επίπεδα, αλλά είναι ακόμη δύσκολο να προβλέψουμε πόσο θα πέσει και πόσο θα διαρκέσει η επίπτωση αυτή». Αρνήθηκε, πάντως, να πει αν η επιδημία του κορωνοϊού θα ωθήσει σε ύφεση την παγκόσμια οικονομία. Τόνισε, ωστόσο, ότι το μέγεθος της συρρίκνωσης θα εξαρτηθεί από τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα