36.1 C
Athens
Monday, July 8, 2024
More

    Βοήθεια από Κινεζική κυβέρνηση επιχειρήσεις και οργανώσεις

    Η βοήθεια που παρείχε η κινεζική κυβέρνηση στη χώρα μας , βάρους περίπου 8 τόνων, περιλαμβάνει 550.000 προστατευτικές και χειρουργικές μάσκες, προστατευτικό εξοπλισμό, γυαλιά, γάντια και καλύμματα παπουτσιών.

    Η Πρέσβης Zhang τόνισε ότι η περισυλλογή και η μεταφορά αυτών των ιατρικών προμηθειών έγινε μέσα σε 8 ημέρες, ενώ η Κίνα εξακολουθεί να υφίσταται την επιδημία.

     Δωρεά από κινεζικές επιχειρήσεις και οργανώσεις έφτασαν με την ίδια πτήση με ιατρικές προμήθειες, βάρους περίπου 10 τόνων .

    Η Πρέσβης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα λόγια του Αριστοτέλη: «Τι είναι φίλος; Φίλος σημαίνει η ενιαία ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα», λέγοντας ότι «οι δύσκολες στιγμές αποκαλύπτουν τους αληθινούς φίλους» και ότι «η Κίνα και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά στον αγώνα κατά του Covid-19, γεγονός που επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τις εξαιρετικές σχέσεις και φιλία μεταξύ των δύο λαών».

    Συνεχάρη επίσης την ελληνική κυβέρνηση για τις προσπάθειες και τα μέτρα που έλαβε, χαρακτηρίζοντάς τα ως “έγκαιρα και δυναμικά”.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα