29.6 C
Athens
Friday, July 5, 2024
More

    Αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σκέψεις για πώληση

    Η πορεία της Ευρωπαϊκής αγοράς πωλήσεων στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κατά τη διάρκεια του έτους έχει μεγάλη αύξηση και η πρόβλεψη κάνει λόγο για 45 % μέχρι τέλος του 2016 .

    Όλο και περισσότεροι προστίθενται στη λίστα όσων αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους . Έτσι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν αύξηση 11% στο πρώτο δίμηνο με αυξητική τάση έως το τέλος του έτους .

     

    Η μελέτη των τραπεζικών δεδομένων παρατηρεί ότι οι τέσσερις τράπεζες που αντιπροσωπεύουν το 95% του ελληνικού τραπεζικού συστήματος διέθεταν 112 δισ. ευρώ ποσό που αποτελεί το 42% του συνόλου των δανείων των τεσσάρων αυτών τραπεζών.

    Η Ελλάδα εξακολουθεί να υποφέρει από το υψηλό κρατικό χρέος και τη συνεχιζόμενη οικονομική αστάθεια . Αυτοί οι παράγοντες έχουν ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη οικονομική αβεβαιότητα και μικρότερη διάθεση για επενδύσεις .

    Για τις τράπεζες μια αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων ενισχύει τα διαθέσιμα κεφάλαια . Αυτό ως γεγονός υποβοηθάει τη διάθεση νέου δανεισμού στην πραγματική οικονομία .

    Επίσης αγορά πωλήσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων μπορεί να καθιερωθεί ως εργαλείο για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και του άμεσου και έμμεσου κόστους διαχείρισης .

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα