21.5 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Απο 1η Iουνίου νέες μειωμένες τιμες εισητηρίων .

    Την μείωση  στην τιμή των εισητηρίων αλλα και των καρτών ορισμένων και απεριορίστων διαδρομών ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών από 1η Ιουνίου 2020,  στο πλαίσιο των ευρύτερων μέτρων στήριξης πολιτών, επιχειρήσεων και τουρισμού λόγω κορονοϊού.

    «Όπως είχαμε δεσμευθεί κανένας χρήστης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς δεν θα χάσει τα λεφτά του από την επιβολή περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού. Και με την μείωση του ΦΠΑ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός ανακουφίζουμε ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών. Μετακινούμαστε στην πόλη πιο φθηνά και με ασφάλεια, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες των ειδικών» δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

    Η τιμή του βασικού εισιτηρίου του ΟΑΣΑ ορίζεται στο 1,20 ευρώ αντί για 1,40 που ισχύει έως σήμερα 

    Η τιμή των 10 εισιτηρίων συν ένα δώρο πέφτει στα 12 από τα 13,50 ευρώ ενώ η τιμή για μετακίνηση στο αεροδρόμιο με το μετρό μειώνεται στα 9 από τα 10 ευρώ

    Σε ότι αφορά τις επαναφορτιζόμενες κάρτες η τιμή της μηνιαίας μειώνεται στα 27 από 30 ευρώ, της τριμηνιαίας στα 78 από 85, της εξαμηνιαίας στα 155 από 170 ευρώ και της ετήσιας στα 300 από 330 ευρώ.

    Στη Θεσσαλονίκη, μετά τη μείωση του ΦΠΑ στο 13%, το μεμονωμένο εισιτήριο του ΟΑΣΘ θα κοστίζει 0,90 ευρώ

    Από την 1η Ιουνίου, ενεργοποιείται η διαδικασία αποζημίωσης με τη μορφή χρονικής επέκτασης σε όλους τους κατόχους προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card, οι οποίοι προπλήρωσαν, αλλά δεν εξάντλησαν την αξία των ενεργοποιημένων καρτών τους, λόγω των περιορισμών που τέθηκαν στις μετακινήσεις από τις 11 Μαρτίου έως τις 4 Μαΐου 2020.

    Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card που είχαν υπόλοιπο μικρότερο των 30 ημερών θα λάβουν πίστωση αξίας ενός μήνα, οι δε κάτοχοι καρτών που είχαν υπόλοιπο μεγαλύτερο των 30 ημερών θα λάβουν πίστωση αντίστοιχη με το χρόνο που διήρκησαν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

     

     

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα