29.6 C
Athens
Friday, July 5, 2024
More

    Αλόη το ελιξήριο που καλλιεργείται στη Κρήτη

    Από την Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούσαν την αλόη για τη θεραπεία πληγών και στη Ρώμη το υγρό που βρίσκεται μέσα στα φύλλα χρησιμοποιούνταν ως καθαρτικό . Στην Αίγυπτο απέδιδαν στην αλόη θεραπευτικές , καλλυντικές αλλά και πνευματικές ιδιότητες , ενώ κρεμούσαν τα φύλλα της στις πόρτες των σπιτιών ως σύμβολο προστασίας .

     

    Η αλόη έχει πάνω από 5.000 χρόνια ζωής και ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά της αλόης περιλαμβάνονται οι βιταμίνες Α, C, E . Είναι αναπλαστική , επουλωτική , αντιφλεγμονώδης , κατά του κνησμού , ενυδατική , αποτοξινωτική , αντιοξειδωτική , κυτταροπροστατευτική και υπακτική .

    Για να φτιάξετε κάποια κρέμα θα πρέπει να αγοράσετε χυμό αλόης βέρα ή τζελ με το εκχύλισμα του φυτού . Για μια μάσκα προσώπου αρκεί μια γλάστρα σπίτι σας που δεν θέλει και ιδιαίτερη φροντίδα . Κόψτε ένα από τα χοντρά φύλλα της αλόης , αφαιρέστε το εξωτερικό περίβλημα του φύλλου και χρησιμοποιήστε το υγρό που θα βγάλει για 15 λεπτά .

    Για θεραπευτική χρήση τρια σφηνάκια χυμού αλόης την ημέρα θεωρείται ότι δρουν θεραπευτικά για διάφορες παθήσεις οργανισμού και δέρματος .

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα