18 C
Athens
Friday, May 10, 2024
More

    Ήθελαν όλοι να λένε,να ένας σοφός

    Μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης της πατρίδας Ελλάδας , βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο, ακριβώς, το οποίο είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  την τότε διαπραγμάτευση, την τότε ρήξη, τα τότε υποτιθέμενα σενάρια Grexit , τα υποτιμητικά σχόλια από τον ξένο τύπο για τους διαλόγους των Ελλήνων με τους δανειστές και έναν λαό χαμένο στις συμπληγάδες .

    Δεν είναι οι πολιτικοί σε συμπληγάδες, ούτε οι Υπουργοί, ούτε καν ο Πρωθυπουργός, φυσικά ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι ο λαός , είναι οι πολίτες αυτής της χώρας .

     

    Το να εφαρμόσει η κυβέρνηση τη συμφωνία που έχει υπογράψει , χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών , τι παθαίνει η κυβέρνηση και τι παθαίνει ο πολίτης στην τελική . Το εκρηκτικό κλίμα των κινητοποιήσεων έχει παλμό και ο παλμός είναι απογοήτευση θυμός και αντίδραση . Κάτι αντίστοιχο με τις εκλογές λίγο πριν από ένα χρόνο . Μόνο που αυτήν την φορά δεν είναι η ελπίδα μεταφρασμένη στο πρόσωπο της Αριστεράς αυτή είναι η μόνη αλλαγή . Δεν είναι η ελπίδα το νέο του Αλέξη Τσίπρα . Δεν είναι η ελπίδα σε άφθαρτο υλικό .

    Αυτή την φορά δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας το καράβι πάει μόνο του ή όπως του έχουν ρυθμίσει τον αυτόματο άλλοι εκτός του καπετάνιου .

    Το Νταβός ήταν μια αιχμή από την αρχή μέχρι το τέλος των συναντήσεων του Ελληνικού επιτελείου , προκειμένου να καταστεί σαφές ότι στην Ευρώπη η ανάγκη να εφαρμόζονται οι συμφωνίες και στον οικονομικό και στον πολιτικό τομέα.

    Πόση ασφάλεια να προσδίδει το ασφαλιστικό όταν όλοι όσοι τους αφορά είναι αν όχι απέναντι στο κλείσιμο Εθνικών οδών και δρόμων . Οι δικηγόροι και άλλοι επιστήμονες θα απέχουν έως ότου ψηφιστεί . Και όταν ψηφιστεί ρητορική ερώτηση θα φύγουν, θα παραιτηθούν, θα υπομείνουν, θα ανεχτούν, θα συνεχίσουν, … μάλλον κάτι θα βρουν να διαλέξουν, άφθονες επιλογές αλλά ώσπου να ψηφιστεί το δεδομένο δηλαδή παραμένει θα απέχουν .

    Η στοχοποίηση στελεχών, βουλευτών, υπουργών της κυβέρνησης , προκαλούν ιδιαίτερο προβληματισμό , πέρα από τις κλιμακούμενες διαμαρτυρίες .

    Αύριο είναι μια δύσκολη και ψυχρή μέρα από τα όσα προαναφέραμε και κυριολεκτικά γεγονός που σκιάζει την εορταστική εκδήλωση στο στάδιο του Τάε Κβον Ντο , με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα . Η προσπάθεια στο Νταβός δεν απέδωσε γιατί να αποδώσει η αυριανή προσπάθεια και σε τι προσβλέπει ο πρωθυπουργός κάποιος να τον ενημερώσει ότι οι μέρες της επιρροής για ελπίδα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί . 

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα