Πόσα αναδυόμενα διαφημιστικά παράθυρα ή e-mails μπορεί να συναντήσει κάποιος στη διάρκεια μιας ημέρας; Πόσες φορές «κλικάρει» πάνω τους, υποκύπτοντας σε δελεαστικές εκπτώσεις; Πόσες άλλες έχει «ακολουθήσει» ένα link που «υπόσχεται» μοναδικές προσφορές;
Εντοπίζονται 5.300 «πειρατικά» sites κάθε εβδομάδα!
Τα νούμερα πραγματικά σοκάρουν. Κάθε εβδομάδα εντοπίζονται 5.300 διαφορετικά «πειρατικά» sites, που στήνουν παγίδες σε ανυποψίαστους καταναλωτές. Σύμφωνα με έρευνα της Check Point, πρόκειται για μια εκρηκτική αύξηση κατά 178% το τελευταίο δίμηνο σε σύγκριση με το μέσο όρο του έτους! Όσο για τα εταιρικά sites που πέφτουν θύμα αντιγραφής και απάτης; Εκεί που ήταν μόλις 1 στα 352 στις αρχές του χρόνου, πλέον μετράμε 1 στα 38 την εβδομάδα στη διάρκεια του Νοεμβρίου!!!
Η πανδημία εκτόξευσε τις διαδικτυακές αγοραπωλησίες
Δεν είναι μυστικό ότι η πανδημία λειτούργησε ως καταλύτης για την αύξηση των διαδικτυακών αγοραπωλησιών παγκοσμίως και φυσικά στην Ελλάδα. Το ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων ήρθε για να μείνει και υπολογίζεται ότι στη φετινή εορταστική περίοδο θα «απορροφήσει» περί τα 910 δις δολάρια!!
Το καμπανάκι του κινδύνου έχει σημάνει εν όψει του κύματος αγορών, που θα γίνουν στο 4ήμερο 26-29 Νοεμβρίου, δηλαδή στο peak της Black Friday – Cyber Monday, οπότε οι καταναλωτές είναι πιο «ανοικτοί» σε θηριώδεις προσφορές και φυσικά περισσότερο απρόσεκτοι.