8.7 C
Athens
Tuesday, November 26, 2024
More

    Βιώσιμη οικιακή διατροφή: Όταν η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινά από την κουζίνα μας

    Βιώσιμη οικιακή διατροφή… Ναι, μπορούμε ακόμη και από την κουζίνα μας να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας, τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

    Πώς;

    Η σύμβουλος διατροφής Μελίνα Σελάλμα από το Melinas delight cuisine μας αποκαλύπτει μικρές «μυστικές» πρακτικές στη μαγειρική που θα μειώσουν το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα χωρίς όμως να στερήσουν από εμάς και την οικογένειά μας τίποτα σε γεύση και θρεπτικά συστατικά!

     Ακολουθώντας λοιπόν τις αρχές της βιώσιμης οικιακής διατροφής:

    • Χρησιμοποιούμε μόνον εποχιακά λαχανικά και φρούτα
    • Αποφεύγουμε τη χρήση των καλοκαιρινών λαχανικών και φρούτων τον χειμώνα κερδίζοντας διπλά: Ξοδεύουμε λιγότερα κατά τις αγορές μας, αφού μη

    εποχιακά λαχανικά και φρούτα πωλούνται κατά περίπου 30%  πιο ακριβά εκτός εποχής, και συνεισφέροντας στη μείωση χρήσης νερού στις καλλιέργειες.

    • Φτιάχνουμε “μουσακά” με κομμένο λάχανο και πατάτες αντί για μελιτζάνες
    • Φτιάχνουμε τάρτα μήλου αντί φράουλας
    • Φτιάχνουμε μπριαμ με λάχανο, καρότο, κρεμμύδια, πράσα και πατάτες, αντί για  μελιτζάνες και κολοκυθάκια που είναι καλοκαιρινά
    • Φτιάχνουμε σάλτσα ντομάτας με λιαστές τομάτες που μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό και μετά τις χτυπάμε στο νερό τους στο μούλτι της κουζίνας, προσθέτοντας γλυκιά πάπρικα στο μείγμα
    • Τρώμε πορτοκάλια αντί πεπόνια και φράουλες. Παίρνουμε όλη την πολύτιμη βιταμίνη C από τα εποχιακά φρούτα
    • Τρώμε μπρόκολο και κουνουπίδι αντί για κολοκυθάκια και μελιτζάνες

    Σωστές εναλλακτικές τροφές προσφέρουν την ίδια διατροφική αξία στο καθημερινό μας πιάτο και την ίδια χαρά δημιουργίας στη απολαυστική, γευστική μαγειρική!

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα