20.9 C
Athens
Friday, November 22, 2024
More

    Trikalinos Αυγοτάραχο: Το χαβιάρι του Αιτωλικού κατακτά την Ιαπωνία

    Σε μεγαλύτερη διείσδυση στην ιαπωνική αγορά στοχεύει πλέον η Trikalinos. Το αυγοτάραχο, το ελληνικό χαβιάρι από το Αιτωλικό έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να διεισδύσει δυναμικά στην Ιαπωνία και να χτίσει γερές βάσεις σε μία από τις πιο απαιτητικές αγορές διεθνώς.

    Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη και πρόεδρο, Ζαφείρη Τρικαλινό η αγορά της Ιαπωνίας βοηθά στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της εταιρείας. «Το στοίχημα της εμπιστοσύνης από τους πελάτες μας στην Ιαπωνία, έχει κερδηθεί και πλέον η εταιρία μας κτίζει σταθερά πάνω στη σχέση αναγνώρισης της υψηλής ποιότητας των προϊόντων Trikalinos στην απαιτητική ιαπωνική αγορά», ανέφερε σε δηλώσεις του.

    Η εταιρεία έχει επανασυστήσει το Trikalinos Αυγοτάραχο όχι ως το παραδοσιακό προϊόν, αλλά ως ελληνικό delicatessen και κάνει εξαγωγές σε 42 χώρες. Από τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν ως τη Γαλλία, που αποτελεί και τον μεγαλύτερο εξαγωγικό προορισμό,  την Ιταλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Στις εγκαταστάσεις της Trikalinos παράγονται παραδοσιακό αυγοτάραχο, αυγοτάραχο τρίμμα, αυγοτάραχο «ψυχή», μελίχλωρο αυγοτάραχο.

    Δείγμα της μεγάλης διεθνούς επιτυχίας της εταιρείας είναι το γεγονός ότι το 40% του τζίρου προέρχεται από την εξαγωγική δραστηριότητα. «Το όνειρο μου είναι οι εξαγωγές μας πλέον να ξεπεράσουν τις πωλήσεις στην εγχώρια αγορά. Να ξεπεράσουμε το 50% και θα το καταφέρουμε. Ήδη φέτος ο ρυθμός ανάπτυξης των πωλήσεων στο εξωτερικό κινείται με αύξηση 20%», τονίζει ο κ. Τρικαλινός.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα