20.9 C
Athens
Friday, November 22, 2024
More

    Το βιβλίο του Andrew McAfee “The Geek Way”-Πώς η τεχνολογία αλλάζει όλο τον τοπίο στη δουλειά μας

    Τα βιβλία του Andrew McAfee, συμπεριλαμβανομένου του «The Second Machine Age», έχουν επικεντρωθεί στο πώς η τεχνολογία αλλάζει τη δουλειά. Στο τελευταίο του, «The Geek Way», ο McAfee, καθηγητής στο MIT Sloan School of Management, περιγράφει μια στροφή από τη φιλοσοφία διαχείρισης της βιομηχανικής εποχής σε μια νέα εποχή συνεχών αλλαγών.

    Ο McAfee συζήτησε για αυτό το βιβλίο και ενημέρωσε σχετικά με ότι:

    Συνιστάτε στις εταιρείες να υιοθετούν «κανόνες geek» στους οποίους διαπρέπουν οι πιο επιτυχημένες σύγχρονες εταιρείες.

    Οι νόρμες είναι αναμενόμενες συμπεριφορές σε επίπεδο ομάδας. Λέω ότι υπάρχουν τέσσερις μεγάλες νόρμες geek.

    Η πρώτη είναι η επιστήμη, η οποία είναι ένα σταθερό επιχείρημα που διευθετείται με την πάροδο του χρόνου με στοιχεία.

    Το δεύτερο είναι η ιδιοκτησία. Πρόκειται για την ανάθεση ευθυνών σε μια αυτόνομη ομάδα και στη συνέχεια τη διασφάλιση ότι θα παραμείνει μια αυτόνομη ομάδα.

    Το τρίτο είναι η ταχύτητα. Πόσο γρήγορα επαναλαμβάνετε, κάνετε κάτι, λαμβάνετε ουσιαστικά σχόλια για αυτό, το ενσωματώνετε και παίρνετε κάτι άλλο εκεί έξω; Χρειάζεστε ένα σχέδιο, αλλά το κλειδί είναι ένα ελάχιστο βιώσιμο σχέδιο.

    Γράφετε ότι ένα κλειδί για τον κανόνα της ιδιοκτησίας είναι η διατήρηση υπό έλεγχο της γραφειοκρατίας. Γιατί η γραφειοκρατία τείνει να εκτιναχθεί;

    Εμείς οι άνθρωποι έχουμε αυτή την πολύ βαθιά ριζωμένη επιθυμία να θέλουμε το καθεστώς. Και ένας τρόπος για να αποκτήσετε θέση σε έναν μεγάλο, περίπλοκο οργανισμό είναι να είστε θυρωρός ή κάποιο άτομο στο βρόχο αποφάσεων.

    Το να χτυπήσετε τους αριθμούς σας βοηθά τον οργανισμό στο σύνολό του — εάν έχετε κάνει σωστά τη διαδικασία ευθυγράμμισης. Αλλά κάνετε τον εαυτό σας την 20η υπογραφή στη διαδρομή έγκρισης για να λάβετε κάποιο ποσό δαπανών μέσω του συστήματος; Όχι, ας προσπαθήσουμε να μην το έχουμε.

    Ποιο από τα πρότυπα geek είναι πιο δύσκολο για τους ηγέτες;

    Μάλλον ανοιχτότητα. Όπως οι υπόλοιποι από εμάς, οι ηγέτες μας είναι εγγενώς αμυντικά πλάσματα. Το να πεις “Ω, ναι, δεν το είχα σκεφτεί – καλή ιδέα” δεν ήταν αυτό που έπρεπε να κάνει ο ηγέτης του στυλ Jack Welch της εποχής της Βιομηχανίας.

    Η διατήρηση αυτής της έλλειψης αμυντικότητας, η δημιουργία ενός περιβάλλοντος ψυχολογικής ασφάλειας, οι διαφωνίες με τρόπους που δεν κλείνουν τα πράγματα είναι όλα δύσκολα πράγματα που πρέπει να κάνετε και να συνεχίσετε να κάνετε ως ηγέτης.

    Σε ένα περιβάλλον που αλλάζει αργά, όπου το τοπίο είναι στατικό, ο ανταγωνισμός είναι παγκόσμιος, όταν τα πράγματα γίνονται δύο φορές καλύτερα κάθε 18 μήνες και όταν, περιοδικά, το περιβάλλον σας ταράζεται από κάτι σαν γενετική τεχνητή νοημοσύνη

    Όταν ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα, όλες αυτές οι παλιές βιομηχανικές συνήθειες γίνονται ακόμη χειρότερες.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα