19.1 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    «Το ψωμένιο καράβι του Οδυσσέα» τον ταξίδεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αρτοποιίας στο Παρίσι

    Με περίτεχνες κινήσεις, σμιλεύουν το ζυμάρι και δημιουργούν πραγματικά έργα τέχνης. Το αλεύρι ενώνεται με το σιρόπι και το χρώμα, το οποίο γίνεται σαν πλαστελίνη και το δουλεύουν όπως επιθυμούν… Για τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, αρκεί η φαντασία και το μεράκι…

    «Πάντα βρίσκεις τρόπο να δημιουργείς όταν έχεις μεράκι για τη δουλειά αυτή, γιατί όλοι είμαστε αρτοποιοί. Δημιουργούμε πράγματα γιατί και το ψωμί είναι καλλιτέχνημα. Το να φτιάξεις ένα ωραίο ψωμί, θέλει και αυτό διαδικασία του», ο Νίκος Κορφιάτης, μέλος της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας και γελώντας εξηγεί πως, «κάποιοι το αγαπάμε λίγο παραπάνω και προχωράμε βήματα πιο πέρα σε πιο “εξτρίμ” πράγματα που είναι το καλλιτεχνικό κομμάτι».

    Δίπλα του ακριβώς, βρίσκεται ένα εντυπωσιακό αρχαιοελληνικό τριήρης που με δυσκολία κάποιος αντιλαμβάνεται πως είναι παρασκευασμένο με ζυμάρι. «Εδώ στο χώρο φιλοξενούμε και το πλοίο του Οδυσσέα, όπου είναι δεμένος στο κατάρτι για τις Σειρήνες.

    Εργα τέχνης με ζυμάρι εμπνευσμένα από τη μουσική στο 6ο Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα Ψωμιού - «Εθνικός Κήρυκας»

    Αυτό το είχα φτιάξει πριν από τέσσερα χρόνια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και αυτό μου έδωσε την πρόκριση στην εθνική ομάδα και καταφέραμε και φτάσαμε στο μεγαλύτερο διαγωνισμό που είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αρτοποιίας που γίνεται κάθε δύο χρόνια στο Παρίσι. Πήραμε την έβδομη θέση παγκοσμίως!

     

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα