Η ιστορία του «Principote» δεν είναι απλή.
Το παρασκήνιο πίσω από το ξαφνικό κλείσιμο ενός εκπληκτικού καλοκαιρινού παραλιακού μαγαζιού υψηλών προδιαγραφών μετά από 7 χρόνια βρωμάει…Μύκονος…
Η επένδυση του ιδιοκτήτη του Principote που ουδεμία σχέση είχε με τον τουρισμό καθώς προέρχεται από τον χώρο των επιχειρήσεων μεν αλλά ποτέ στο παρελθόν με κάτι αντίστοιχο, στην αρχή φάνταζε στους Μυκονιάτες η πιο μεγάλη αποτυχημένη απόπειρα να γίνει ο Πανορμος σημείο αναφοράς VIP.
Το στοίχημα όμως το έχασαν πι Μυκονιάτες και το κέρδισε ο ιδιοκτήτης του Principote όταν επένδυσε δεκάδες εκατομμύρια για να δώσει στο μαγαζί του παροχές αντίστοιχες του κόσμου που στόχευε να προσελκύσει.
Δεν υπήρχε γνωστός και μη που να μην βρισκόταν κατά την επίσκεψη του στη Μύκονο στο Principote. Ιδιαιτέρως τα πολιτικά πρόσωπα της χώρας μας με τις αντίστοιχες παρέες είχαν βρει το στέκι τους.
Αυτόματα οι «παλιοί» του νησιού επιλέγοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό , με τις απλές καταγγελίες για συχνούς ελέγχους και ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ με αρνητική χροιά.
Τίποτα δεν πτοούσε τον επαγγελματισμό του Principote.
Όταν όμως ο ιδιοκτήτης του θέλησε την προηγούμενη χρόνια να «χτυπήσει» το θρυλικό μαγαζί στη χώρα απέναντι από τους ιδιοκτήτες του Nammos κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο «ξένος» θα κέρδιζε τη μάχη για την απόκτηση του «Sea Satin» δίνοντας με άνεση 12 εκατ. ευρώ στον Γρυπάρη.
Το γνωστό εστιατόριο κάτω από τους Μύλους στην Αλευκάντρα υπενοικιάστηκε με μεγάλο τίμημα για 15 χρόνια – Θα αλλάξει όνομα και θα λειτουργήσει την ερχόμενη σεζόν, αφού ανακαινιστεί εκ βάθρων ήταν τα δημοσιεύματα.
Εκείνο το Σάββατο περίπου στα μέσα του μήνα Οκτωβρη μια μικρή σχετικά παρέα γλένταγε το μεσημέρι στο ιστορικό πρώην «Caprice», το μπαρ που έγραψε ιστορία στο nightlife της Μυκόνου. Το γλέντι είχε αφορμή την οριστικοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα στον Νίκο Γρυπάρη και την ιδιοκτησία του «Principote», που κέρδισε τελικά τη μάχη για την απόκτηση του «Sea Satin»με αντίπαλο το «Nammos” .
Οι Ζαννής Φραντζέσκος και Σάμι Ιμπραήμ είχαν ήδη αγοράσει τα δικαιώματα των ονομάτων «Caprice» και «Sea Satin» μαζί με το μικρό μαγαζί στην είσοδο του θρυλικού εστιατορίου στην Αλευκάντρα και πήγαιναν για το colpo grosso.
Τότε θεωρείται σίγουρο ότι από τη στιγμή που θα επιλέξουν να το λειτουργήσουν, θα δώσουν στο νέο project το όνομα «Sea Satin by Caprice», το οποίο τους ανήκει πλέον. Εν αντιθέσει με τους δύο του «Nammos», η ιδιοκτησία του «Principote» δεν είχε εξαρχής σκοπό να μείνει στα παλιά, αλλά να χτίσει ένα νέο brand που θα περιλαμβάνει και μια εκ βάθρων ανακαίνιση. Το τι μέλλει γενέσθαι σε αυτή την περιβόητη μάχη της Αλευκάντρας θα φανεί σε λίγους μήνες, όταν θα ξεκινήσει η ερχόμενη σεζόν, αφού μέχρι τότε θα έχουν ξεκαθαρίσει όλα.
Ο Νίκος Γρυπάρης είναι ένας ιδιόρρυθμος άνθρωπος, σύμφωνα με Μυκονιάτες που τον έχουν ζήσει από κοντά επί δεκαετίες, όταν έστησε μαζί με την πρώην σύζυγό του τα «Caprice» και «Sea Satin». Από τα χέρια του πέρασαν πάρα πολλά λεφτά -κάποιοι λένε για δισεκατομμύρια δραχμές- αλλά, όπως διατείνονται,τα ίδια άτομα, δεν στέριωναν για πολύ. Υπήρξαν βράδια που μέρος των εισπράξεων, οι οποίες έμπαιναν σε μεγάλες μαύρες σακούλες, κατέληγε σε κάδους από το προσωπικό που τις μπέρδευε με τα πραγματικά σκουπίδια!
Σύμφωνα με όσα ακούγονται, η ιδιοκτησία του διάσημου εστιατορίου στον Πάνορμο θα έχει το μαγαζί κάτω από την ομπρέλα του για τα επόμενα 15 χρόνια. Συμφώνησε στο να συμμετέχει ο Γρυπάρης στο νέο εγχείρημα, κάτι που ήταν εξάλλου επιθυμία του, ενώ ακούγεται ότι για να βάλει την υπογραφή του το τίμημα ξεπέρασε τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ άλλοι λένε οτι το τελικό deal άγγιξε τα 12 εκατ. ευρώ. Το γλέντι του Σαββάτου έγινε γνωστό με τη συμφωνία των δύο πλευρών που γιορτάστηκε στο παλιό «Caprice» με ένα τραπέζι, καλό φαγητό και ποτό.
Μόλις ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά θέματα που αφορούν το εγχείρημα θα ξεκινήσει και η εκ βάθρων ανακαίνιση του εστιατορίου ώστε να είναι έτοιμο στο τέλος της ερχόμενης άνοιξης. Ήταν η συμφωνία τον Οκτώβρη του 2022.
Την ίδια στιγμή παραμένει άγνωστο τι θα πράξει το επιχειρηματικό δίδυμο του «Nammos» που έχει στα χέρια του τα ονόματα και το μικρό κτίριο στην είσοδο του εστιατορίου που μεγαλούργησε για χρόνια. Από τη στιγμή που δικαιούνται να έχουν τραπέζια στον έξω χώρο -άγνωστο πόσα- προς το παρόν μένει να φανεί κατά πόσο θα το πράξουν, έχοντας κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής ένα πολύ μεγαλύτερο εστιατόριο.