21.2 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

  Το διαίρει και βασίλευε που στο ΣΥΡΙΖΑ δεν πέτυχε

  Το πολιτικό κόμμα του 3% που έγινε Κυβέρνηση από το 2015 έως το 2019 συνεχίζει σε ελεύθερη πτώση, τον κατήφορο.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ, διαλύθηκε όπως ακριβώς ένα πυροτέχνημα -λίγο μεγαλύτερης διάρκειας- αφού το πολιτικό κόμμα που γέννησε η κρίση χρέους, οι αγανακτισμένοι Έλληνες (μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες) η αλλαγή της πρώτης φοράς αριστεράς , το ρεύμα της εποχής , η νεολαία που πίστεψε στο κάτι διαφορετικό και η τεράστια ταύτιση με την ανάδειξη του απλού λαϊκού παιδιού των καταλήψεων , χωρίς ιδιαίτερη παιδεία και μόρφωση Αλέξη Τσίπρα,  ότι όλοι μπορούν να πάρουν την εξουσία αν τα καταφέρει αυτός.

  Η αλήθεια είναι ότι έγιναν πολλά και σημαντικά για τη χώρα λάθη σε ότι αφορά τη διαχείριση που στο κάτω κάτω ως πρωτάρηδες (περίπου) θα μπορούσαν και σβηστούν .

  Αυτό όμως ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου για την συνέχεια της πτώσης …

  Αυτό αποδεικνύεται με τα ποσοστά του 2019 που ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε δυνάμεις κάτι που εξέπληξε πολλούς και πολλές. Μετά από την πενταετή λαίλαπα διακυβέρνησης περίεργου τύπου, φοροεπιδρομής, σκανδάλων και απίστευτης αλαζονείας  η Νέα Δημοκρατία ήρθε πρώτη με το υψηλό ποσοστό 39,85% και 158 έδρες, όμως ως δεύτερο κόμμα ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς πήρε 31,53% και 86 έδρες.

  Ομολογουμένως για πολλούς ήταν εντυπωσιακό και όχι άδικα όταν το 2015 κέρδισε με  36,34% και 149 έδρες, όπου ως δεύτερο κόμμα η Νέα Δημοκρατία με 27,81%ή ήταν στα τάρταρα .

  Αυτό που  έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και έφτασε το 17% και στην πορεία έσπασε σε κομμάτια με την Νέα Αριστερά την παρέμβαση Τσίπρα για προώθηση Γεροβασίλη και το μπούμερανγκ της ακύρωσης ήταν ότι γύρισε στο οικείο παρελθόν του λαϊκισμού.

  Η στάση και η συμπεριφορά ως αξιωματική αντιπολίτευση να παίζουν το ρόλο του απλού πολίτη αλλά στην πραγματικότητα να πράττουν και να ζουν εντελώς διαφορετικά.

  Μια εσκεμμένη ανειλικρίνεια (π.χ. στη διάδοση κάποιου θέματος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα), με  σκόπιμα ψευτοδιλήμματα, όπως εχθροί ή φίλοι, ταραξίες ή φιλήσυχοι, «αλλογενείς ή γηγενείς», με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια ανασφάλειας στο λαό, και την αυτοπροβολή του ίδιου σαν προστάτη και σωτήρα.

  Επιδοθήκαν σε  δημαγωγία, μετατρέποντας τις αδυναμίες τους ταυτισμένες με τις αδυναμίες του λαού και  υιοθέτηση θέσεων και τάσεων που απαντούν και ευχαριστούν το συναίσθημα του λαού αλλά όχι το συμφέρον του. Αφού με δικές τους υπογραφές και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ήταν σε όλα αντίθετοι με όσα προσπαθούν ακόμα και σήμερα να παρουσιάσουν ως λαϊκιστές .

  Οι καταγγελίες κατά την διάρκεια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι πραγματικά άνευ προηγουμένου , στην ουσία δεν υπάρχει κάποιος ή κάποια από το 2019 έως σήμερα που να μην κρέμασαν στα μανταλάκια ως μέγα σκάνδαλο της γαλάζιας παράταξης φυσικά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ουκ ολίγες φορές .

  Η κινητοποίηση του πλήθους και της μάζας των πολιτών κατά των ελίτ κατά των πλουσίων κατά όσων έχουν κάτι που ο μέσος πολίτης δεν έχει μαζί με έντονη προπαγάνδα και ζητώντας από τον λαό να  συντάσσεται μαζί τους  και ζητά από τους πολίτες την συνδρομή τους προκειμένου να ανατραπεί το κατεστημένο. Όμως αυτή είναι μια κλασική μορφή αριστερού λαϊκισμού η οποία δεν απέδωσε σε καμία των περιπτώσεων.

  Θεωρούσαν ότι με τις εξαναγκαστικές “παραιτήσεις” που πίεσαν με τα πρωτοσέλιδα που έβγαιναν μετά από κάθε ανάρτηση του Πολάκη της Ακρίτας και του Ζαχαριάδη από τον “εκλεκτό” τους  Βαξεβάνη , ο Μητσοτάκης θα είχε φθορά και εκείνοι θα είχαν την ευκαιρία της εξουσίας . Έκαναν μότο τους το διαίρει και βασίλευε, έλα όμως που δεν τους βγήκε μα τους γύρισε και μπούμερανγκ.

  Λυπηρό αλλά αληθινό . Η λάθος τακτική ήταν αυτή που τους έφερε την ελεύθερη πτώση και αυτή η ίδια τακτική του λαικισμού χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση  και προτάσεις μακρυά από τον κόσμο και τον λαό που τόσο συχνά αναφέρουν έχασαν κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

  Μεταξύ τους ξεκίνησαν οι διαιρέσεις διότι αυτά που έλεγαν δεν διέφεραν από τα αναμεταξύ τους συναισθήματα. Γιατί αυτός και όχι εγώ ;

  Απλά δεν ήταν για τα δύσκολα και δεν ήταν ενωμένοι . Τώρα ας  επιστρέψουν από εκεί που ξεκίνησαν.. σε ένα κόμμα διαμαρτυρίας των σόσιαλ μίντια εφόσον οι αρχές και οι αξίες τους περιορίζονται στα φτιαχτά ντοκουμέντα του εξευτελισμού για να πετύχουν τον σκοπό τους .

  Και ο Κασσελάκης πολύς τους είναι!

   

  Τελευταία Άρθρα

  Σχετικά Άρθρα