24 C
Athens
Thursday, May 30, 2024
More

  Τι δουλειά κάνει η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο και κερδίζει 500 ευρώ ανά δευτερόλεπτο;

  Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο δεν είναι ούτε βασίλισσα της μουσικής σκηνής, ούτε η Οπρα Γουίνφρι στην οποία μπορεί να πήγε το μυαλό σας… Είναι μια «άγνωστη»… από την Αυστραλία, και ονομάζεται Τζίνα Ράινχαρτ.

  Κάποτε την ρώτησαν τι εστί ομορφιά. Κι εκείνη αναφέρθηκε στην πηγή της περιουσίας της οικογένειάς της: «Ομορφιά είναι ένα ορυχείο σιδήρου», είπε.

  Όταν ο πατέρας της, Λανγκ Χάνκοκ, ανακάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στη δεκαετία του ’50, οι εξαγωγές σιδήρου απαγορεύονταν στην Αυστραλία διότι το μέταλλο αυτό θεωρούνταν σπάνιο.

  Η δισεκατομμυριούχος τονίζει ότι το ορυχείο στη δυτική Αυστραλία που έκανε την οικογένειά της πλούσια ευνόησε ολόκληρη τη χώρα και εκφράζει την πικρία ότι αυτό δεν της έχει αναγνωριστεί επαρκώς.

  Η 58χρονη Ράινχαρτ έχει προσωπική περιουσία άνω των 24 δισ. ευρώ. Τα τελευταία χρόνια ανέβηκε από πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας σε πλουσιότερη της Ασίας και στη συνέχεια του κόσμου, σύμφωνα με το αυστραλέζικο οικονομικό περιοδικό «BRW» και τον Citigroup.

  Η Ράινχαρτ κερδίζει σχεδόν 500 ευρώ το δευτερόλεπτο. Απεχθάνεται να την αποκαλούν «κληρονόμο ορυχείων» διότι θεωρεί εαυτόν αυτοδημιούργητη επιχειρηματία επειδή άλλαξε εκ βάθρων την εταιρεία μετά τον θάνατο του πατέρα της το 1992.
  Η Hancock Prospecting είναι ουσιαστικά ολόκληρη η ζωή της. Έχει ελάχιστα ενδιαφέροντα πέραν αυτής. Είναι διαθέσιμη για την εταιρεία της 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

  Πλούσια και … παράξενη!

  Εριστική, εμπλέκεται σε καβγάδες που μένουν παροιμιώδεις, όπως με τον πατέρα της, τον συνέταιρό του, τον πρώτο της σύζυγο, την φιλιππινέζα θετή μητέρα της και τρία από τα τέσσερα παιδιά της. Δικομανής, πολλοί από τους καβγάδες της καταλήγουν στο δικαστήριο.

  Όπως και ο πατέρας της, που καταφερόταν άσχημα εναντίον των περιβαλλοντιστών αποκαλώντας τους «οικο-τρελούς», η Ράινχαρτ κινείται μεταξύ συντηρητισμού και φιλελευθερισμού ενώ αρνείται ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή. Ηρωίδα της είναι η Μάργκαρετ Θάτσερ με την οποία συνέφαγε το 1977. Υστερα από εκείνο το γεύμα, η νεαρή τότε Τζίνα άρχισε να ντύνεται περισσότερο σαν επιχειρηματίας και να βάφεται ενώ άλλαξε και χτένισμα.

  Rinehart backs plan for wealth to return to regions | The Wimmera Mail-Times | Horsham, VIC

  Άλλος ήρωάς της είναι ο οικονομολόγος Μίλτον Φρίντμαν, υπέρμαχος της ελεύθερης αγοράς. Ένας από τους λόγους που την έκαναν να μεγαλώσει τα παιδιά της στις ΗΠΑ, εκτός από τον γάμο της με τον απόφοιτο του Χάρβαρντ Φρανκ Ράινχαρτ, ήταν, όπως έχει εκμυστηρευτεί η ίδια, η ελπίδα μήπως κάποτε έχουν καθηγητή τον Φρίντμαν.

  Η Ράινχαρτ ήρθε σε αντίθεση με την Εργατική κυβέρνηση της Αυστραλίας πριν από δύο χρόνια, όταν σχεδιαζόταν η επιβολή υψηλού φόρου στα κέρδη από ορυχεία. Αυτό της έδωσε την αφορμή να βγει από το παρασκήνιο, όπου της αρέσει να κινείται, για να ηγηθεί διαμαρτυριών εναντίον του φόρου.

  Ο ακτιβισμός της υπέρ των δισεκατομμυριούχων έδωσε τροφή σε γελοιογραφίες και καρικατούρες.

  Gina Rinehart: the mining magnate has been crowned The Australian Financial Review Business Person of the Year

  Εντός εβδομάδων όμως, ο τότε πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του και αντικαταστάθηκε από την Τζούλια Γκίλαρντ που αμέσως ανακοίνωσε ότι υπαναχωρεί στο θέμα της υψηλής φορολόγησης των ορυχείων.

  Τελευταία Άρθρα

  Σχετικά Άρθρα