Τεράστια αύξηση παρουσιάζουν οι αεροπορικοί ναύλοι, πολύ πάνω από τα επίπεδα του πληθωρισμού. Οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την μεγάλη ταξιδιωτική ζήτηση που υπάρχει πλέον, μετά τη δύσκολη εποχή της πανδημίας. Την εποχή αυτή παρατηρήθηκαν ζημιές που κυμάνθηκαν στα 200 δισ. δολάρια.
Σε έρευνα που έγινε παρατηρήθηκε πως η μέση τιμή για τα αεροπορικά εισιτήρια σε πάνω από 600 από τις πιο δημοφιλείς προορισμούς διεθνώς, παρουσίασε αύξηση κατά 27,4% σε ετήσια βάση το Φεβρουάριο. Αυτή η αύξηση σηματοδότησε τον 15ο συνεχόμενο μήνα με διψήφιο ποσοστό ανόδου.
Η άνοδος αυτή είναι σε υπερδιπλάσιο βαθμό σε σχέση με τα επίπεδα πληθωρισμού σε μεγάλες οικονομίες, όπως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη. Για παράδειγμα η μέση τιμή οικονομικής θέσης για μια υπερατλαντική πτήση από το Λονδίνο (Χίθροου) προς τη Νέα Υόρκη (JFK) το Φεβρουάριο κινήθηκε στα 434 δολάρια, παρουσιάζοντας έτσι μια αύξηση κατά 23% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Η αντίστοιχη μέση τιμή για πτήσεις από τη Νέα Υόρκη προς τη Σινγκαπούρη παρουσίασε αύξηση κατά 45% και από το Ντουμπάι προς τη Φρανκφούρτη άνοδο κατά 51%.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των αεροπορικών εταιρειών, ένα σημαντικό τμήμα των ανατιμήσεων οφείλεται στην ενίσχυση των τιμών των καυσίμων, αλλά και στη διόγκωση των λειτουργικών δαπανών λόγω της αύξησης των μισθών.
Μέσα στο 2022 υπολογίζεται ότι τα κέρδη των δέκα κυριότερων αεροπορικών εταιρειών διεθνώς εκτινάχθηκαν στα 6,3 δισ. δολάρια. Η American Airlines ανακοίνωσε αυξημένα έσοδα κατά 37%. H Lufthansa ανακοίνωσε το πρώτο κερδοφόρο πρώτο τρίμηνο εδώ και τρία χρόνια, στα 791 εκατ. ευρώ. H IAG, μητρική της British Airways, ανακοίνωσε κέρδη ύψους 7,9 εκατ. στερλίνων, τα υψηλότερα από το 2019. Το ίδιο και η Air France-KLM που δήλωσε πως αποπλήρωσε στο γαλλικό κράτος όλη τη χρηματική βοήθεια που είχε λάβει κατά την πανδημία