Με τη γαλανόλευκη, τη σημαία της Ουγκάντας και την σημαία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σκέπασαν το φέρετρο που περιέλαβε το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Καμπάλας, υπερτίμου και έξαρχου πάσης Ουγκάντας, κυρού Ιωνά κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας του, που έλαβε χώρα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Καμπάλας, όπου υπηρέτησε. Στην εξόδιο προεξήρχε ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας, Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακάριος, ενώ το ύστατο χαίρε στον μακαριστό είπαν εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Μητροπολίτες και Επίσκοποι, κλήρος και λαός της περιοχής.
Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη ετάφη δίπλα στον τάφο του προκατόχου του, Μητροπολίτου κυρού Θεόδωρου, ενώ η κηδεία έγινε δημοσία δαπάνη και ο αποχαιρετισμός με τιμές εθνικού ήρωα, κάτι που αποφάσισε ως φόρο τιμής η ίδια η κυβέρνηση της Ουγκάντας.
Ήταν 5 Σεπτεμβρίου όταν το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής με βαθιά θλίψη και συνοχή καρδίας ανήγγειλε την προς Κύριον εκδημίαν του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Καμπάλας κυρού Ιωνά, που έφυγε σε ηλικία 76 ετών από ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών, μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατο νόσο. Πριν από λίγο, με την ευλογία του Μακαριώτατου Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, τελέστηκε η εξόδιος του μακαριστού Μητροπολίτη Καμπάλας κυρού Ιωνά στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της επαρχίας όπου υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια με ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη.
Χθες το βράδυ, ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτη Γέροντος Καμπάλας κυρού Ιωνά τελέστηκε ιερά αγρυπνία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ουγκάντα.
Από το Σάββατο που έφτασε η σορός του μακαριστού Ιεράρχη στη χώρα πλήθος πιστών συρρέει, προκειμένου να αποχαιρετίσει τον άνθρωπο που έφερε την άνοιξη της Ορθοδοξίας στις εσχατιές της Αφρικής.
Ο αείμνηστος Μητροπολίτης υπήρξε ένας σπουδαίος Ιεράρχης του Αλεξανδρινού Θρόνου, ακοίμητος εργάτης και αγωνιστής για την διάδοση του Ευαγγελίου στην Αφρική. Επί 29 συναπτά έτη ως Αρχιερεύς του Αλεξανδρινού Θρόνου διηκόνησε την Ιεραποστολή της Αφρικής, συνεχίζοντας το έργο των πρώτων Ιεραποστόλων στην Ουγκάντα, ιδρύοντας μεταξύ άλλων ναούς, σχολεία, νοσοκομεία και Ιερές Μονές.