Η Θερμοκήπια Θράκης Α.Ε., η οποία αξιοποιεί τα γεωθερμικά πεδία του Νέου Ερασμίου στην Ξάνθη, προσφέροντας φρέσκα υδροπονικά λαχανικά με σχεδόν μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, απέσπασε τετραπλή διάκριση στον διεθνή καταξιωμένο θεσμό των Superior Taste Awards για τα οπωροκηπευτικά προϊόντα της που διατίθενται στην αγορά υπό το εμπορικό σήμα «Ο Κήπος της Ξάνθης».
Η αριστεία στη γεύση των αγνών λαχανικών που καλλιεργούνται στα πιο «πράσινα» θερμοκήπια της χώρας μας επιβεβαιώθηκε από τους κορυφαίους ειδικούς της γαστρονομίας του International Taste Institute (iTQi) με την πιστοποίηση «Superior Taste Award», ίσως της πιο διάσημης πιστοποίησης γεύσης παγκοσμίως. Ειδικότερα, για την αξιολόγηση ακολουθείται αυστηρή διαδικασία γευσιγνωσίας, που υποστηρίζεται από μια αντικειμενική μεθοδολογία, η οποία βασίζεται σε 5 Διεθνή Κριτήρια της Ηδονικής Αισθητηριακής Ανάλυσης, συμπεριλαμβανομένων της όψης, των αρωμάτων, της γεύσης και της υφής, καθώς και της τελικής αίσθησης στο στόμα.
Τα προϊόντα «Κήπος της Ξάνθης» της Θερμοκήπια Θράκης Α.Ε. συγκέντρωσαν στις οργανοληπτικές αξιολογήσεις του International Taste Institute (iTQi) συνολική βαθμολογία άνω του 80% και 90%, λαμβάνοντας τις ανώτερες διακρίσεις των Superior Taste Award και συγκεκριμένα:
- Το προϊόν ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ/ΜΙΝΙ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ 600GR έλαβε το Superior Taste Award με 3 αστέρια
- Το προϊόν ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ/COCKTAIL IN VINE/BRIOSO 500GR έλαβε το Superior Taste Award με 3 αστέρια
- Το προϊόν ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ/ΜΙΝΙ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ 750GR έλαβε το Superior Taste Award με 3 αστέρια
- Το προϊόν ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ/COCKTAIL IN VINE/PAPELETTO 500GR έλαβε το Superior Taste Award με 2 αστέρια