26.8 C
Athens
Sunday, July 7, 2024
More

    Συστράτευση φορέων της Θεσσαλονίκης για τη μείωση της απώλειας φρέσκων φρούτων και λαχανικών

    Mε θέμα τη μείωση της απώλειας φρέσκων φρούτων και λαχανικών και των οργανικών απορριμμάτων στις λαϊκές αγορές, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των επαγγελματιών και των κοινωνικών φορέων, πραγματοποίησαν την πρώτη εστιασμένη συζήτηση στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης ΑΕ.

    Σκοπός της πρώτης εστιασμένης συζήτησής μας είναι «να δούμε με ποιους τρόπους θα μπορέσουμε να διασώσουμε την τροφή που χάνεται στις λαϊκές αγορές, στο μη στεγασμένο εμπόριο. Δεδομένης της εμπειρίας μας με την υλοποίηση του Social Plate και με δεδομένο ότι η ΚΑΘ ΑΕ είναι στο κέντρο της αλυσίδας διανομής από το χωράφι έως και το ράφι, σκεφτήκαμε ότι έχουμε την υποχρέωση να μοιραστούμε την εμπειρία μας και έτσι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη μείωση, αν όχι απαλοιφή της απώλειας φρέσκων φρούτων και λαχανικών και των οργανικών απορριμάτων», τόνισε στο ο πρόεδρος ΚΑΘ ΑΕ, Θεόδωρος Παπαδόπουλος. «Αν εμείς οι χονδρέμποροι έχουμε προϊόντα που μπορούν να διασωθούν, δεν θα έχουν και οι πωλητές λαϊκών αγορών; Αυτό σκεφτήκαμε και αναλάβαμε την πρωτοβουλία για τη σημερινή πρώτη μας συνάντηση και συζήτηση», τόνισε ο ίδιος.

    Στη συνάντηση «έπεσαν» στο τραπέζι πολλές και διάφορες ιδέες και αυτή που όπως φαίνεται «κερδίζει» μεγαλύτερο έδαφος, είναι το στήσιμο του Πάγκου Αλληλεγγύης σε κάθε λαϊκή αγορά που γίνεται στην Κεντρική Μακεδονία και καθημερινά και στον οποίο θα μπορούν να αφήνουν προϊόντα καταναλωτές, αλλά και οι επαγγελματίες. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις και ζυμώσεις, έτσι ώστε να βρεθεί η φόρμουλα εκείνη που θα επιτρέψει την υλοποίηση της δράσης, σε πιλοτικό στάδιο αρχικά και με στόχο να αποκτήσει μελλοντικά μόνιμο χαρακτήρα.

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα