Στην ΕΡΤ φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Νίκος Ανδρουλάκης και έριξε πολλές βόμβα, η οποίες εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Πρωθυπουργό!
Από που να αρχίσουμε και τι πρωτογράψουμε, αφού ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε τις αποκαλύψεις και δεν είχε σταματημό. Άρχισε με τη δεξίωση της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, όπου εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ρώτησε αν θέλει να συμπράξουν, για να αλλάξει η ηγεσία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, δηλαδή να αλλάξουν τον Κωνσταντίνο Μενουδάκο.
Σύμφωνα με τον Ανδρουλάκη , ο λόγος που το έκανε αυτό ο κ.Μητσοτάκης, ήταν γιατί ήξερε ότι η ΕΥΠ είχε τον κ.Ανδρουλάκη υπό παρακολούθηση και πως ο Πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής είναι «μη ελεγχόμενος».
Ο Πρωθυπουργός μάλιστα, ήθελε τότε να βάλει στη θέση του κ.Μενουδάκου την Εύη Χριστοφιλοπούλου, την πρώην υφυπουργό Παιδείας του ΠΑΣΟΚ!
Είπε συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ: «Στο περιθώριο της παρουσίας μας εκεί, έρχεται ο Πρωθυπουργός και μου λέει: “Γιατί δεν στηρίζετε την αλλαγή στην ανεξάρτητη αρχή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα; Αφού χρειάζονται 3/5, πρέπει να βοηθήσετε και εσείς να υπάρξει αυτή η αλλαγή”. Του απάντησα: “Βιάζεστε πάρα πολύ. Αν βιάζεστε τόσο, συνεννοηθείτε με τον κ. Βελόπουλο ή τον κ. Τσίπρα”. Το είπα αυτό γιατί γνώριζα πολύ καλά το σκάνδαλο του Predator και μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να αλλάξει τον κ. Μενουδάκο λέγοντας συγχρόνως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα συγχωνεύσει και τις αρχές».
«Ο κ.Μητσοτάκης είναι το βαθύ κράτος στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ενώ αργότερα σχολίασε για τις υποκλοπές:
«Στο θέμα των υποκλοπών, δύο έντιμοι δικαστές με τεράστια εμπειρία, ο κ. Ράμμος και ο κ. Μενουδάκος έβγαλαν στην επιφάνεια πάρα πολλά ζητήματα, που δείχνουν τι παρακράτος είχε στηθεί επί Νέας Δημοκρατίας. Δέχτηκαν προσωπική επίθεση από τον κ. Γεωργιάδη και άλλους υπουργούς. Δεν μπορούν αυτά τα κόμματα. Δεν πιστεύουν πραγματικά στη διάκριση των εξουσιών».
Δεύτερη βόμβα Ανδρουλάκη για συναντήσεις :
Στη συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη και είπε ότι ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να τον συναντήσει δύο φορές.
Ο κ.Ανδρουλάκης μέσω της ΕΡΤ απόψε, απάντησε τον Πρωθυπουργό και διέψευσε τα όσα είπε, λέγοντας πως δεν είχε καμία θεσμική πρόσκληση και πως ο κ.Μητσοτάκης είναι σε μεγάλο αδιέξοδο.
Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει:
«Να σας πω όμως και κάτι ακόμα, δεν μπορώ να μην επισημάνω έτσι τώρα -χάριν της ιστορίας- ότι όταν παραδείγματος χάρη ζήτησα από τον κ. Ανδρουλάκη αφότου εκλέχτηκε να συναντηθούμε, να γνωριστούμε, καινούργιος αρχηγός κόμματος… Αρνήθηκε τη συνάντηση, αρνήθηκε να με συναντήσει δύο φορές. Του ζήτησα να συναντηθούμε και αρνήθηκε να με δει. Μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για το πόσο εύκολη ή δύσκολη μπορεί είναι η συνεννόηση με αυτούς τους όρους. Αλλά…»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, είπε μεταξύ άλλων:
«Ο πρωθυπουργός είναι σε μεγάλο αδιέξοδο (…) Με συναντά ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και μου λέει να τα πούμε οι δυο μας κάποια στιγμή και του απαντώ ότι θα οργανώσουμε μία συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να υπάρχει μια συνάντηση γνωριμίας. Επειδή υπήρχε μια κλιμάκωση της πανδημίας το επόμενο διάστημα, αυτές οι συναντήσεις με όλους, όχι μόνο με μένα, δεν έγιναν. Εγώ δεν είχα καμία θεσμική πρόσκληση (…) Η δεύτερη φορά που έχω μιλήσει με τον κύριο Μητσοτάκη είναι στο Προεδρικό Μέγαρο. Δεν έχω καμία άλλη συνάντηση. Όπου εγώ γνωρίζω εκ των προτέρων τι έχει συμβεί με το Predator, δεν το έχω δημοσιοποιήσει, διότι σέβομαι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Βόμβα Τέμπη :
«Εννιά χρόνια μετά τη σύμβαση 717, η χώρα δεν έχει τηλεδιοίκηση. Ευθύνη των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα ήταν να παραδώσουν το έργο και όχι να τσακώνονται ποιος έκανε τι και γιατί, για να μην παραδοθεί. Πώς βρέθηκε ένας άνθρωπος που δεν πληρούσε το ηλικιακό όριο σε αυτή τη θέση; Δεν είναι ένα κομματικό ρουσφέτι; Υπήρχαν καμπανάκια από εγχώριους και ευρωπαϊκούς παράγοντες, αλλά ο κ. Μητσοτάκης τώρα λέει: “Δεν ήξερα”» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης για την τραγωδία στα Τέμπη και χαρακτήρισε «συγγνώμη που έγινε με επικοινωνιακούς όρους» τη συγγνώμη του Πρωθυπουργού.
Ανέδειξε την πρόταση του για μεταβατική επαναφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε δημόσιο έλεγχο και σύντομα εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή και ανασύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων με βάση διεθνή πρότυπα.
Σχολιάζοντας την αντίδραση της νέας γενιάς, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως «τα νέα παιδιά που έμειναν εδώ και φωνάζουν “ως εδώ” και νιώθουν κομμάτι αυτής της τραγωδίας, μιας χώρας που δίνει λίγες ευκαιρίες στους νεότερους, που δεν βλέπουν προοπτική, που δεν συναντούν αξιοκρατία και διαφάνεια, τι ζητούν από εμάς; Έχω χρέος προσωπικά, ως νέος άνθρωπος, αυτό να το πολεμήσω. Να καταφέρω να έρθει στον τόπο μας μια άλλη εποχή πραγματικής αξιοκρατίας» και επανέλαβε την πρότασή του η στελέχωση των οργανισμών να γίνεται με διεθνείς διαγωνισμούς ώστε να προσελκύονται δυνατά βιογραφικά Ελλήνων από όλο τον κόσμο και με θητεία αποσυνδεδεμένη από τον εκλογικό κύκλο.
«Δεν μπορεί συνεχώς στο δημόσιο να συναντούμε είτε κολλητούς του κ. Μητσοτάκη είτε κολλητούς του κ. Τσίπρα είτε κομματικά ρουσφέτια» είπε.
Βόμβα Επιτελικό κράτος :
«Επιτελικό κράτος, που είναι μια παρέα φίλων, γνωστών και συγγενών που παίρνουν το κράτος ως λάφυρο. Στήνουν το σκάνδαλο των υποκλοπών. Προσπαθούν να κρύψουν ευθύνες. Μοιράζουν το Ταμείο Ανάκαμψης σε ολιγάρχες για να έχουν καλή μιντιακή αντιμετώπιση» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο μοντέλο διακυβέρνησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Βόμβα δραχμή:
Πρόσωπα τα οποία έπαιζαν με τη δραχμή, δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν κομμάτι ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για τη χώρα».
Και έκλεισε με την πυρηνική βόμβα κατά πατέρα Μητσοτάκη:
Ερωτηθείς για σενάρια αποστασίας βουλευτών, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε με έμφαση: «Αν ο κ. Μητσοτάκης πέρα από τη μίμηση στις πρακτικές του πατέρα του – με τις γνωστές υποκλοπές της εποχής – τον μιμηθεί και σε άλλα , που η μεταπολίτευση οδήγησε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, να είναι σίγουρος ότι θα αποτύχει παταγωδώς. Παταγωδώς. Διότι η Ελλάδα είναι στο 2023 και όχι στο 1965».