11.4 C
Athens
Sunday, November 24, 2024
More

    Σαμαρά λέμε και κλαίμε μετά την χθεσινή ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού

    Η ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τα εγκαίνια του Ιδρύματος του, ήταν ένα μήνυμα αλλά και διαφοροποίηση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσωπικά ένα καμπανάκι για τον Πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Λένε ότι μια εικόνα ισοδυναμεί με 1000 λέξεις αλλά όταν λέγονται οι χίλιες λέξεις και μάλιστα έξω από τα δόντια σβήνουν αυτομάτως την πρώτη εντύπωση της εικόνας. Το παραπάνω έχει να κάνει με το πλήθος κόσμου που μαζεύτηκε στο Παλλάς για τον Αντώνη Σαμαρά αλλά παράλληλα ότι βρέθηκαν και οι 3 πρόεδροι της ΝΔ(Μητσοτάκης, Σαμαράς, Καραμανλής) και οι φωτογράφοι αποθανάτιζαν τις χειραψίες και τα χαμόγελα της ενότητας του κόμματος. Το προχθές το χθες και το σήμερα , για ένα δυναμικό αύριο “επικοινωνιακά”.
    Όμως κάποιοι γαλάζιοι δελφίνοι στα μικρά πηγαδάκια που συνεχίστηκαν ακούστηκε να λένε το ρητό “Σαμαρά θα λέμε και θα κλαίμε” ασφαλώς αυτό δε σημαίνει ότι θα αμφισβητήσει κανείς τους ανοικτά τον κ. Μητσοτάκη και μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές αλλά μετά το στίγμα του πρώην Προέδρου και την ουσιαστική διαφοροποίηση ξεκάθαρα σε μία σειρά ζητημάτων η ταύτιση ήταν μοιραία.

    1. Ο Σαμαράς υπονόησε ότι η ΝΔ πετάει χρήματα όπως το ΠΑΣΟΚ του 81

    Ο πρώην πρωθυπουργός έψεξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη μεγάλη σπατάλη του κράτους στα μεγάλα πακέτα στήριξης για την πανδημία και για την ενεργειακή κρίση.
    Ουσιαστικά, χαρακτήρισε την γενναιόδωρη επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης ως πρόβλημα που θα μας οδηγήσει σε νέο δημοσιονομικό εκτροχιασμό.
    Το έχουμε πει και εμείς, ότι η κυβέρνηση θυμίζει ΠΑΣΟΚ του 1981 όσον αφορά στην αλόγιστη στήριξή του σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.
    Πριν λίγες μέρες, έταξε 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς…

    Για Ε.Ε.

    Ο πρώην Πρωθυπουργός θεωρεί ότι οι επενδύσεις που γίνονται είναι πολύ αργές και η απορρόφηση κονδυλίων μικρή. Χτύπημα στον άνθρωπο που ο ίδιος επέλεξε να φέρει στην Νέα Δημοκρατία δηλαδή τον Άδωνι Γεωργιάδη.
    Ζήτησε από την κυβέρνηση να καταργήσει την φορολογία στις μεγάλες επενδύσεις και αν προβάλλει η Κομισιόν αντίσταση τότε να αναφέρει την πρακτική της Γερμανίας που έχει προαναγγείλει ένα πρόγραμμα 200 δις ευρώ για την στήριξη της οικονομίας της.
    Ουσιαστικά, πιστεύει ότι η διπλωματική γραμμή της κυβέρνησης μέσα στην Ε.Ε είναι μετριοπαθής και δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ελλάδας.

    Μεταναστευτικό-Δημογραφικό

    Ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε κατά του κ. Μητσοτάκη προσωπικά για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας ο οποίος είχε πει ότι θα λυθεί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
    Τόνισε ότι το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και ότι λύνεται με πολιτικές στήριξης και όχι με το να συσχετίζεται με το μεταναστευτικό.
    Ήταν μία ευθεία βολή στον Μητσοτάκη.

    Για ενεργειακά ζητήματα και τους υδρογονάνθρακες

    Τα έβαλε με την κυβέρνηση διότι άφησε τα κεκτημένα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στα ενεργειακά ζητήματα (Eastmed, διασύνδεση με Αίγυπτο).
    Σαφείς οι βολές του για την καθυστερημένη απόφαση της κυβέρνησης για τις έρευνες των υδρογονανθράκων αφού για χρόνια υπουργοί της κυβέρνησης (Δένδιας και άλλοι) δήλωναν ότι δεν θα γίνουν εξορύξεις γιατί θα χαλάσουμε τις θάλασσες.

    Για Παιδεία

    Ο κ. Σαμαράς τα έχωσε στην κυβέρνηση για την Παιδεία. Παρόλο που αναφέρθηκε ότι έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις – πως θα μπορούσε άλλωστε, υπουργός είναι δικό του στέλεχος, η Νίκη Κεραμέως- σημείωσε, ωστόσο, ότι σε κάθε μεταρρύθμιση την πληρώνει η ελληνική παιδεία, η θρησκεία και η ελληνική ιστορία.
    Ουσιαστικά, ο κ. Σαμαράς τα έχωσε στην κυβέρνηση επειδή έχουν καταργηθεί τα θρησκευτικά ως μάθημα, έχουν μειωθεί οι υποχρεωτικές ώρες για τα αρχαία ελληνικά και γιατί στο ελληνικό σχολείο έχουν μπει μαθήματα όπως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και η ατζέντα των ΛΟΑΤΚΙ (για ύπαρξη ουδέτερου φύλλου και η ομοφυλοφιλία) (βλέπε Πατέλη και άλλους)

    Για επίσκεψη στην Αλβανία

    Ο πρώην πρωθυπουργός επέκρινε εμμέσως τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ήπια στάση του απέναντι στον Eddie Ramma, τον πρωθυπουργό της Αλβανίας που δήλωσε ότι η Ελλάδα εξαπάτησε την Ε.Ε όταν μπήκε στην Ευρωζώνη.
    Αλλά ο ίδιος θα του απαντούσε ότι η Αλβανία θέλει να μπει στην Ε.Ε ενώ παραβιάζει συστηματικά τις ελευθερίες της ομογένειας της Βορείου Ηπείρου.
    Όσο για την αναβολή της επίσκεψης του στα ελληνικά χωριά καμία κουβέντα…

    Καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών 

    Κατέκρινε την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης στο Σκοπιανό ζήτημα θεωρώντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έπρεπε να είχε καταγγείλει την Συμφωνία των Πρεσπών καθώς οι Σκοπιανοί δεν τηρούν οι ίδιοι τη Συμφωνία.
    Δεν έχουν αλλάξει τα βιβλία τους που βρίθουν αλυτρωτισμό ενώ παρέθεσε τη συμφωνία Σκοπιανών με τη Βουλγαρία, που παραδέχονται ότι η μακεδονική γλώσσα είναι παραλλαγή της βουλγάρικης.
    Ανέφερε επίσης την αθλιότητα της ίδρυσης του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα.
    Δεν είναι τυχαίο που η κυβέρνηση δεν θα φέρει στη Βουλή τη ψήφιση των μνημονίων που απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών.

    Για την  Άγκυρα

    Συνολικά ο κ. Σαμαράς επέκρινε την ελληνική διπλωματία καθώς η πολιτική της ανεκτικότητας απέναντι στην Τουρκία θα φέρει την χώρα μπροστά σε «Πρέσπες στο Αιγαίο».
    Τόνισε ότι ορθώς υποστηρίζουμε την Ουκρανία αλλά γιατί καθυστερήσαμε να καταγγείλουμε την Τουρκία για όσα κάνει στο Αιγαίο και την Κύπρο.
    Εδώ και καιρό έχει επικρίνει την κυβέρνηση για τις επαφές με την Τουρκία και τον Ερντογάν, όταν η Άγκυρα μας απειλεί ξεκάθαρα.
    Είχε, μάλιστα, παρέμβει όταν ξεκινήσαμε μετά το Oruc Reis τις συνομιλίες για τα ΜΟΕ με Τουρκία ενώ δεν θα έπρεπε καν…

    Για Παπαγγελόπουλο και Novartis

    Ο κ. Σαμαράς έβαλε κατά της κυβέρνησης γιατί άργησε πολύ να προχωρήσει το θέμα του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σχετικά με τις παράνομες ενέργειές του για να κατηγορηθούν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα ανάμεσα τους και ο ίδιος.
    Θυμίζουμε ότι τώρα γίνεται το Ειδικό Δικαστήριο με μεγάλη καθυστέρηση ενώ ζήτησε να βγουν οι κουκούλες για το ποιος έστησε το κατηγορητήριο.

    Και έκλεισε με το μέγα θέμα των υποκλοπών

    Το μεγάλο ανάθεμα του Αντώνη Σαμαρά απέναντι στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν σχετικά με τις υποκλοπές, για τις οποίες υπονόησε ότι συνιστούν αντιδημοκρατική εκτροπή εάν ισχύει ότι τις συντόνισε η κυβέρνηση και το Μαξίμου.
    Χαρακτήρισε βολική δικαιολογία το απόρρητο και ζήτησε πλήρη διαλεύκανση.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα