17.2 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Πώς λύθηκε ο γρίφος του εγκλήματος της Πάτρας – Ο ρόλος της κεταμίνης

    Περίπου στις 11:00 σήμερα το πρωί, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου.

    Αυτό προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη από τα έμπειρα στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, που αφορά στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

    Το πρώτο βράδυ το πέρασε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα κρατητήρια , στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, με εντολή να υπάρχει πάντα αστυνομική παρουσία.

    Η 33χρονη φερόμενη δράστιδα, φέρεται να έχει κρατήσει αρνητική στάση ενώπιον των Αστυνομικών, χωρίς να έχει μιλήσει.

    Ρούλα Πισπιρίγκου: Πολύ καλά προετοιμασμένη, τι λένε από την ΕΛΑΣ

    Όπως αναφέρουν Αστυνομικές πηγές, πρόκειται για μία γυναίκα «κοινωνικά λειτουργικότατη και πολύ καλά προετοιμασμένη», προσθέτοντας πως «προσπαθήσαμε να συντάξουμε μια δικογραφία αδιαμφισβήτητη, ωστόσο λόγω της φύσης του αδικήματος το έργο αυτό ήταν δύσκολο».

    Άλλωστε όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, το αποδεικτικό υλικό είναι τέτοιο που η υπόθεση είναι δεμένη με η χώρος την ομόλογα της 33χρονης.

    Η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωσε την Τζωρτζίνα με κεταμίνη

    Η ουσία που χορηγήθηκε στο κοριτσάκι -κεταμίνη- ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων όπου και κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, έγινε σε χρόνο που το μοναδικό άτομο που βρισκόταν κοντά της, ήταν η μητέρα της. Κανένας γιατρός, καμία νοσηλεύτρια, κανένας συγγενής. Ακόμα και ο ίδιος ο πατέρας εκείνη τη χρονική περίοδο απουσίαζε.

    Στην εν λόγω δικογραφία βασικό ρόλο έχουν οι καταθέσεις των γιατρών και τα στοιχεία σχετικά με το ιατρικό ιστορικό της Τζωρτζίνας.

    Πώς λύθηκε ο γρίφος του θανάτου της Τζωρτζίνας

    Η πρώτη ανίχνευση της κεταμίνης και η πρώτη ανάλυση έγινε σε εργαστήριο της Αθήνας. Ωστόσο θεωρήθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί το δείγμα στο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης εκεί όπου υπάρχει η δυνατότητα, όπως αναφέρουν ιατροδικαστικές πηγές, να γίνονται γρήγορες ποσοτικές εκτιμήσεις, κάτι το οποίο ήταν απαραίτητο.

    Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο, το μοναδικό στην κλινική τοξικολογία, εκεί όπου όλα τα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος στέλνουν δείγματα προς εξέταση.

    Ο έλεγχος ήταν πολλαπλός από διαφορετικούς αναλυτές, όπου όλοι κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα. Πως η ποσότητα της κεταμίνης  που χορηγήθηκε –περίπου 6 μικρογραμμάρια ανά– ήταν θανατηφόρα.

    Κατά την διάρκεια της ανάλυσης, οι έμπειροι επιστήμονες με επικεφαλής τον καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Νικόλαο Ράϊκο, είχαν όλα τα στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας έτσι ώστε να είναι βέβαιοι για τα ευρήματα τους, ενώ παράλληλα ρωτήθηκαν πολλές φορές και οι γιατροί που παρακολουθούσαν το παιδί εάν με κάποιον τρόπο θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η χορήγηση τέτοιας ουσίας, με τους ίδιους να είναι κατηγορηματικά αρνητικοί.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα