24 C
Athens
Thursday, May 30, 2024
More

  Παρουσίαση Eυρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

  Στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” ενόψει των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

  Λεκατσά Μέλπω : Συνταξιούχος Φαρμακοποιός Η αφανής ηρωϊδα του Πολυτεχνείου.

  Σίνου Δέσποινα : Επίκουρη Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου, αναπληρώτρια Κοσμήτορας Σχολής Νομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord

  Κόρδατζη Βιολέτα : Μηχανικός μηχανολογικού σχεδιασμού

  Παπαλαζάρου Βασίλειος: Μεταδιδακτορικός Ερευνητής – Βιολόγος

  Βενέρη Λύδια: Δικηγόρος, διεθνολόγος , Υποψήφια Διδάκτωρ Διεθνούς δικαίου

  Κατσίγιαννη Αγλαϊα

  Η Αγλαΐα Κατσιγιάννη γεννήθηκε και ζει στη Δράμα.

  Είναι Διεθνολόγος, κάτοχος του προπτυχιακού διπλώματος “Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές”, ΠΑΜΑΚ, καθώς επίσης και του αντίστοιχου τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών

  Στογιαννίδης Γρηγόρης

  Γεννήθηκα στους Τοξότες Ξάνθης. Αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο Ξάνθης. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Στελεχών Επιχειρήσεων (Ι.Ε.Σ.Ε. – Θεσσαλονίκης).

  Γουναλάκης Αντώνης

  Ο Αντώνης Γουναλάκης και γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του UMass Amherst. Έχει δουλέψει ως βοηθός καθηγητή (Teaching Assistant) και πλέον εργάζεται, όντας εκλεγμένος, στο σωματείο εργαζομένων διδακτορικών φοιτητ(ρι)ών του Πανεπιστημίου μου (GEO).

  Μουμτζή Ιφιγένεια

  Γενvήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών και Φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ με μεταπτυχιακό στην Πολιτική Θεωρία από το London School of Economics and Political Science.

  Αθανασίου Μάριος

  Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1974 . Σπούδασε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Αθηνών και από το 1998 εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο και την τηλεόραση. Έχει διατελέσει πρεσβευτής του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

  Αντώναρος Ευάγγελος

  Γεννήθηκε στην Καλλιθέα Αττικής.

  Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΕΣΠΑ.

  Αρσένη Ευγενία (Τζένη)

  Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Συντονίστρια Τμήματος Πολιτισμού,

  Μέλος Γραμματείας Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής, είχε το συντονισμό τουΤμήματος Προσφυγικού και Μεταναστευτικής Πολιτικής και ήταν υπεύθυνη Θεματικής Πολιτισμού της Ν.Ε. Α’ Αθήνας.

  FacebookTwitterLinkedIn

   

  H φανταστική κουταβο-παρέα Paw Patrol μαζί μας και το Πάσχα

  Paw Patrol by Spin Master

  Διεκδικήστε κουπόνια AEGEAN, με την πρώτη σας σύνδεση στο e-Banking!

  Alpha Bank

  Στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” ενόψει των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

  Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα μαζί με τα βιογραφικά των 42 υποψηφίων:

  Remaining Time-0:07

  Fullscreen

  Unmute

  Λεκατσά Μέλπω : Συνταξιούχος Φαρμακοποιός

  Play Video

  Η αφανής ηρωϊδα του Πολυτεχνείου.

  Η Μέλπω Λεκατσά ήταν 20 χρονών το 1973 και ήταν φοιτήτρια της φαρμακευτικής.Έζησε από κοντά τα γεγονότα της Νομικής, μπήκε στην παρανομία, βρέθηκε κυνηγημένη για μήνες, αποκλεισμένη από τους γονείς της, συμμετείχε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου αφού εκείνη ήταν υπεύθυνη για το φαρμακείο που είχε στηθεί, περιποιήθηκε τους τραυματίες, φίλους της, συναγωνιστές και μετά μπήκε και πάλι στην παρανομία. Η αγωνία της για να μην συλληφθεί από το ΕΑΤ ΕΣΑ τελείωσε στις 24 Δεκεμβρίου του 1973 οπότε και συνελήφθη.

  Έμεινε στην φυλακή 3,5 μήνες έδωσε αγώνα για να επιβιώσει και τα κατάφερε. Δύσκολα μιλάει για εκείνα τα χρόνια όχι γιατί δεν θέλει να θυμάται αλλά γιατί “κάθε χρόνο η επέτειος του Πολυτεχνείου με βαραίνει ακόμη περισσότερο γιατί από την μια δικτατορία που πολεμήσαμε για να βρούμε την ελευθερία μας υποδουλωθήκαμε σιγά- σιγά σε κάτι πιο ύπουλο και πιο αθόρυβο” λέει η ίδια.

  Σίνου Δέσποινα : Επίκουρη Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου, αναπληρώτρια Κοσμήτορας Σχολής Νομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord

  Η Δέσποινα Σίνου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Ελληνίδα και Γαλλίδα πολίτης. Είναι επίκουρη καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου, αναπληρώτρια Κοσμήτορας και διευθύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος Διεθνής Συνεργασία και ΜΚΟ στη Σχολή Νομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord (Γαλλία).

  Υπήρξε μέλος της ομάδας συμβούλων του πρώην Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα και είναι μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος της Οργάνωσης Μελών Γαλλίας. Με αυτή την ιδιότητα συμμετέχει στην ομάδα εργασίας του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τον αγώνα κατά της ακροδεξιάς.

  Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Paris-Panthéon-Assas στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και κάτοχος δύο μεταδιδακτορικών από το ΕΚΠΑ και το Πανεπιστήμιο Cergy-Pontoise. Η διατριβή της με θέμα Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως νομικός δρων του διεθνούς δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τιμήθηκε με το Βραβείο “Γεώργιος Τενεκίδης” 2009. Υπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ, του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, του Ιδρύματος Robert Schuman και της Ακαδημίας Διεθνούς Δικαίου της Χάγης.

  Είναι ανεξάρτητη εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με εμπειρία πεδίου στον τομέα της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα (αποστολές σε Τουρκία, Ρωσία, Λευκορωσία, Τσετσενία, Κολομβία, Αργεντινή κ.α.). Εργάστηκε μεταξύ άλλων ως επιστημονικός συνεργάτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας, της UNESCO και της γαλλικής Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Διετέλεσε συντονίστρια των γαλλόφωνων τμημάτων του Ακαδημαϊκού Δικτύου για τα Κοινωνικά Δικαιώματα, του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος. Είναι εκλεγμένη αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και μέλος της Γαλλικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου.

  Τα πεδία διδασκαλίας και ερευνών της – με πάνω από 60 επιστημονικές δημοσιεύσεις – περιλαμβάνουν το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή πολιτική, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ανθρωπιστικά ζητήματα, τις κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τη νομική και πολιτική διάσταση των “κοινών”, τις νέες μορφές συμμετοχικής δημοκρατίας, καθώς και τον ρόλο των πανεπιστημιακών στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αρθρογραφεί τακτικά στον ελληνικό και διεθνή Τύπο για τρέχοντα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

  Κόρδατζη Βιολέτα : Μηχανικός μηχανολογικού σχεδιασμού

  Είναι Μηχανικός με εξειδίκευση στον τομέα της Αυτοκίνησης. Έχει εκπαίδευση από το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Cranfield University και MBA από το Imperial College. Η εργασία της στην Jaguar Land Rover και τη Ford της έδωσε βαθιά γνώση στον μηχανολογικό σχεδιασμό ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων και τη διαχείριση τεχνολογικών έργων. Η επαγγελματική της πορεία σε συνδυασμό με τις σπουδές της, της επέτρεψαν να αναπτύξει επιπλέον δεξιότητες στην ανάλυση δεδομένων και στη μηχανική μάθηση (Machine Learning).

  Έχει επιλεχθεί και ανακοινωθεί στο ΤΤ Τεχνολογίας.

  Παπαλαζάρου Βασίλειος: Μεταδιδακτορικός Ερευνητής – Βιολόγος

  Σπούδασε Βιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό στη Μοριακή Παθολογία και Γενετική από το Queen Mary University of London κι έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης στη Βιοϊατρική Μηχανική κατέχοντας υποτροφία από την Cancer Research UK. Εκεί εργάστηκε στο CRUK Beatson Institute στη Σκωτία μελετώντας πως φυσικές δυνάμεις επηρεάζουν βιοχημικά μονοπάτια στο καρκίνο του παγκρέατος με τη χρήση βιοϋλικών, πειραματικών μοντέλων και ομικές τεχνολογίες. Έχει εργαστεί σαν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης μελετώντας βιοχημικά μονοπάτια με θεραπευτική αξία στον καρκίνο του παχέος εντέρου. Είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Francis Crick Institute στο Λονδίνο όπου διερευνά την αλληλεπίδραση όγκων με τον ξενιστή κατά την εξέλιξη του καρκίνου με έμφαση στο μεταβολισμό, τις διατροφικές παρεμβάσεις και την αντιμετώπιση της καχεξίας. Έχει συμβάλει σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά και σε πατέντες. Συμμετέχει σε διεθνή δίκτυα συνεργασίας και έχει παρουσιάσει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

  Έχει επιλεχθεί και ανακοινωθεί στο ΤΤ Τεχνολογίας.

  Βενέρη Λύδια: Δικηγόρος, διεθνολόγος , Υποψήφια Διδάκτωρ Διεθνούς δικαίου

  Η Λυδία Βενέρη είναι δικηγόρος και Υποψήφια Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών. Εξειδικεύεται σε ζητήματα Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, νέων τεχνολογιών, προσωπικών δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης.

  Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο (με έμφαση σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, άμυνας και ασφάλειας) και κάτοχος πτυχίου δημοσιογραφίας.

  Η διδακτορική της έρευνα έχει χρηματοδοτηθεί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ τμήμα της έρευνας της πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris I).

  Εργάζεται ως νομικός σύμβουλος στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, ενώ δραστηριοποιείται εθελοντικά σε μη κυβερνητικό οργανισμό ενίσχυσης και προώθησης των γυναικών στην τεχνολογία και τις επιχειρήσεις.

  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

  Κατσίγιαννη Αγλαϊα

  Η Αγλαΐα Κατσιγιάννη γεννήθηκε και ζει στη Δράμα.

  Είναι Διεθνολόγος, κάτοχος του προπτυχιακού διπλώματος “Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές”, ΠΑΜΑΚ, καθώς επίσης και του αντίστοιχου τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών.

  Ως άτομο με κινητική αναπηρία και Πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Ν. Δράμας από το 1994 έως σήμερα είναι γνωστή για το ακτιβιστικό της έργο σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο και έχει λάβει πλήθος τιμητικών διακρίσεων.

  Στόχοι της είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δικτύου προστασίας των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Ευρώπη, η αξιοπρεπής διαβίωσή του ευρωπαίου πολίτη και η πλήρης εξάλειψη των διακρίσεων σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας.

  Στογιαννίδης Γρηγόρης

  Γεννήθηκα στους Τοξότες Ξάνθης. Αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο Ξάνθης. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Στελεχών Επιχειρήσεων (Ι.Ε.Σ.Ε. – Θεσσαλονίκης). Είμαι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Είμαι πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο καζίνο Θράκης από το 2003 έως σήμερα. Υπήρξα μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης τις χρονικές περιόδους 2007-2010 , 2013-2016 και μέλος του Δ.Σ. της Ο.Σ.Ε.ΤΥ.Π. το 2015. Τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχθηκα Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης έως τον Ιούλιο του 2019. Κατά τη βουλευτική μου θητεία υπήρξα μέλος επιτροπών της Βουλής και εισηγητής σε κάποια από τα νομοσχέδια της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ 2015- 2019. Είμαι μέλος της Ν.Ε. Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

  ΑΠΟΔΗΜΟΙ

  Γουναλάκης Αντώνης

  Ο Αντώνης Γουναλάκης και γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του UMass Amherst. Έχει δουλέψει ως βοηθός καθηγητή (Teaching Assistant) και πλέον εργάζεται, όντας εκλεγμένος, στο σωματείο εργαζομένων διδακτορικών φοιτητ(ρι)ών του Πανεπιστημίου μου (GEO).
  Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος δύο οικονομικών μεταπτυχιακών τίτλων από το ΟΠΑ (ως αριστούχος) και το UMass Amherst. Παράλληλα με τις σπουδές, υπήρξε ενεργός εκπρόσωπος φοιτητ(ρι)ών στα όργανα συνδιοίκησης (Τμημα, Σύγκλητο, Πρυτανικό Συμβουλιο) και γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ. Μέλος της Ελληνικής
  Mensa. Είναι συντονιστής της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ΗΠΑ και μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Απόδημου Ελληνισμού.
  Η επιλογή των διδακτορικών μου σπουδών στο συγκεκριμένο Δημόσιο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, σχετίζεται με την ιδεολογική και πολιτική του πεποίθηση ότι υπάρχει δυνατότητα για μία πιο δίκαιη, συμπεριληπτική και ισόρροπη οικονομική πολιτική, τόσο σε επίπεδο θεωρίας όσο και πράξης.

  Μουμτζή Ιφιγένεια

  Γενvήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών και Φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ με μεταπτυχιακό στην Πολιτική Θεωρία από το London School of Economics and Political Science. Ερευνήτρια στην καταπολέμηση του διαδικτυακού ρατσισμού, σεξισμού, ομοφοβίας, και διακρίσεων προς αθλητές στα social media. Μέλος του ΕυρωπαϊκούΚοινοβουλίου Νέων. Μέλος του think tank των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Μέλος του Δικτύου Ανάλυσης της Ακροδεξιάς (Far Right Analysis Network). Πρέσβειρα της Νέας Γενιάς του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch).Έχει αρθρογραφήσει σε ελληνικό και αγγλόφωνο τύπο για εφημερίδες όπως η Αυγή, η Εφημερίδα των Συντακτών, και το Social Europe.

  ΑΤΤΙΚΗ

  Αθανασίου Μάριος

  Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1974 . Σπούδασε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Αθηνών και από το 1998 εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο και την τηλεόραση. Έχει διατελέσει πρεσβευτής του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Έχει βοηθήσει στην σύσταση και την οργάνωση εθελοντικής ομάδας υποστήριξης ευάλωτων οικογενειών. Το 2019 εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και το 2023 ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο Τομέα.

  Αντώναρος Ευάγγελος

  Γεννήθηκε στην Καλλιθέα Αττικής.

  Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΕΣΠΑ.

  Aπo μαθητής αγάπησε τη δημοσιογραφία

  Το 1976 ανέλαβε ανταποκριτής του μεγαλύτερου γερμανικού ειδησεογραφικού ομίλου Axel Springer Verlag για τη ΝΑ Ευρώπη.

  Το 1986 ανέλαβε τη διεύθυνση του γραφείου του ίδιου οργανισμού στη Ρώμη

  Αρχές 1992 διορίστηκε περιοδεύων ανταποκριτής για τη Μέση Ανατολή.

  Κάλυψε δημοσιογραφικά όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.

  Από 1993-2004 εκλέγεται συνεχώς Πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος.

  Μετά από πρόσκληση του Κώστα Καραμανλή ανέλαβε το 2004 αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος και τον Οκτώβριο 2008 κυβερνητικός εκπρόσωπος

  Το 2009 εκλέγθηκε βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία.

  Από το 2013-2017 εργάσθηκα ως Senior Policy Advisor της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

  Ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές του 2023 στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.

  Έχει τιμηθεί με πολλά δημοσιογραφικά βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό

  Ομιλεί γερμανικά, αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά.

  Είναι διαζευγμένος κι έχει δύο παιδιά.

  Αρσένη Ευγενία (Τζένη)

  Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Συντονίστρια Τμήματος Πολιτισμού,

  Μέλος Γραμματείας Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής, είχε το συντονισμό τουΤμήματος Προσφυγικού και Μεταναστευτικής Πολιτικής και ήταν υπεύθυνη Θεματικής Πολιτισμού της Ν.Ε. Α’ Αθήνας.

  Διδάκτωρ Αισθητικής Φιλοσοφίας, Σκηνοθέτις – Θεατρολόγος, με πολυετή διεθνή καλλιτεχνική διαδρομή. Σπούδασε Θεατρολογία και Σκηνοθεσία Θεάτρου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στην Αισθητική Φιλοσοφία. Συνέχισε τις σπουδές της στη Σκηνοθεσία Όπερας και Κινηματογράφου στην Αμερική. Καθόλη τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε υποτροφίες από διεθνείς οργανισμούς (Ίδρυμα Fulbright, ΙΚΥ κ.α.)

  Ιδρυτικό μέλος του διεθνούς φορέα Artivism Drives Democracy για την τέχνη και την κοινωνική αλλαγή. Έχει διδάξει σε πολλά Πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου κ.α.). Ως σκηνοθέτις, έχει συνεργαστεί με πολλούς διεθνείς φορείς (Royal Albert Hall, Center for Contemporary Opera – New York, San Francisco Opera Center, Εθνική Λυρική Σκηνή, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κ.ά.).

  Διετέλεσε πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. διεθνών πολιτιστικών οργανισμών. Πρόσφατα, τιμήθηκε με το Study UK Alumni Award Πολιτισμού και Δημιουργικότητας από τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα.

  Κοροβέση Μυρτώ

  Μυρτώ Κοροβέση : Δικηγόρος εν ενεργεία και Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής . Είναι 26 ετών, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς με τίτλο “Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών”.

  Μπεκατώρου Σοφία

  Περήφανη μητέρα δύο παιδιών, τα οποία αποτελούν συνεχή έμπνευση και κίνητρο για δημιουργία και κοινωνική προσφορά.

  Πανόπουλος Δημήτρης

  Γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα.

  Είναι δημοσιογράφος και μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ). Έχει εργαστεί σε έντυπα, ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης από το 2011.

  Παπαδημητριάδης Δημήτρης

  Ο Δρ Δημήτρης Παπαδημητριάδης σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Διεθνή Πολιτική Υγείας στο London School of Economics (LSE).
  Εξειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική και στην Ψυχοθεραπεία στο Royal Free Hospital and UCL School of Medicine (Λονδίνο), στο Γεν. Νοσ. “Ευαγγελισμός” και στο Ερευνητικό Παν. Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Αθήνα). Συμμετείχε στο πρόγραμμα Γνωσιακής Θεραπείας για τις Διαταραχές Άγχους του Beck Institute for CBT (Φιλαδέλφεια).

  Σιδηρόπουλος Κωνσταντίνος

  Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος μένει στην Αγία Βαρβάρα
  Αττικής και κατάγεται από Ημαθία και Καρδίτσα.
  Είναι Διδάκτορας Βιολογίας, ζωγράφος ,ποιητής ,στιχουργός.
  Τελείωσε το 4ο Λύκειο Κορυδαλλού. Απόφοιτος Τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ .

  Παππάς Νίκος

  Ο Νίκος Παππάς γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου του 1990 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αιδηψό. Ξεκίνησε το μπάσκετ στα 13 του από το Σύλλα Αιδηψού, μεταπήδησε στον Πανελλήνιο όπου και συνέχισε το σχολείο στα Σεπόλια.

  Σαπουνά Αναστασία

  Γεννήθηκε στο Περιστέρι.Συντονίστρια του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής, εργάστηκε σε θέματα Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας την περίοδο 2016 – 2018.Πρώην Πρόεδρος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε..

  Τσίπρας Γεώργιος

  Γεννήθηκε το 1966. O πατέρας από το Αθαμάνιο Άρτας και η μητέρα από την Ιεράπετρα Κρήτης, από Μικρασιάτες γονείς. Τελείωσε αριστούχος το Βαρβάκειο, Μηχανολόγος Μηχανικός στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο, όπου πέτυχε 2ος.

  Φαραντούρης Νικόλαος

  Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου & Δικαίου Ενέργειας Πανεπιστημίου Πειραιώς. Κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet. Διευθυντής του διεθνούς προγράμματος Μεταπτυχιακών στην Ενέργεια. Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο με 22 χρόνια δικηγορικής εμπειρίας στην Ελλάδα, τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

  Τσιριγώτη Ζαχαρούλα

  Υπηρέτησε επί 37 χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία, φτάνοντας στον ανώτατο βαθμό της Αντιστρατήγου, με αναγνώριση τόσο σε διεθνές όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο, για την συμβολή της στην αναβάθμιση και ενίσχυση των διμερών/πολυμερών σχέσεων, αρμοδιότητας ΥΠτΠ/ΕΛ.ΑΣ, τόσο με ευρωπαϊκά και τρίτα Κράτη, όσο και με διεθνείς/ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.

  Γιαννακά Αικατερίνη

  Γεννήθηκε στο Ζυγοβίστι Αρκαδίας, φοίτησε στο 1ο Λύκειο Πλάκας. Υπάλληλος στο Υπουργείο Οικονομικών – ΔΟΥ Σύρου, όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα.

  Καραγιώργου – Λάζαρη Μαργαρίτα

  Γεννήθηκε το 1965 στον Άγιο Νικόλαο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, Ν. Αιτωλοακαρνανίας και διαμένει μόνιμα στην Πάτρα.

  Σπούδασε Νοσηλευτική, Λογιστική και Φιλοσοφική στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

  Κουρουμπλής Παναγιώτης

  Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής γεννήθηκε στην Αιτωλοακαρνανία από αγροτική ποντιακής καταγωγής οικογένεια. Δικηγόρος.

  Μολώνης Σπυρίδων

  Τεχνολόγος Γάλακτος.

  Τελιγιορίδου Ολυμπία

  Πτυχιούχος Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ

  Πτυχιούχος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών ΕΑΠ.

  Κάτσης Μάριος Ηλεκτρονικός Μηχανικός και Η/Υ

  Δριτσέλη Παναγιώτα

  Η Παναγιώτα Δριτσέλη είναι φιλόλογος, εκπαιδεύτρια ενηλίκων, ενώ εκπονεί την μεταπτυχιακή της διατριβή στην Κοινωνιολογία του Αθλητισμού.

  Μαρτίου Γεώργιος

  Είναι 36 ετών και κατάγεται από το Βόλο.

  Είναι απόφοιτος μαθηματικών της σχολής θετικών επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές και ειδίκευση στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη.

  Χλαπανίδα Χριστίνα

  Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1978 και μεγάλωσε στα Φάρσαλα. Δικηγόρος

  Αραβαντινός – Σιμωνέτος Χαράλαμπος

  Αποφοίτησε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα της Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης πραγματοποιώντας πτυχιακή εργασία σχετικά με την Συνθήκη Σένγκεν και το Προσφυγικό Ζήτημα. Ολοκλήρωσε επίσης στο ίδιο τμήμα το μεταπτυχιακό “Διεθνής και Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση και Πολιτική” συντάσσοντας τη διπλωματική του εργασία με τίτλο “Καπιταλισμός Δημοκρατία και Ευρωπαϊκή Ενοποίηση”.

  Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)

  Η Δώρα Αυγέρη είναι δημοσιογράφος-νομικός και Σύμβουλος Κοινωνικής Διασύνδεσης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

  Νούσκαλης Γιώργος

  Διετέλεσε αναπληρωματικό μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων το διάστημα 2016-2019.

  Εχει συγγράψει συνολικά 4 μονογραφίες (προστασία προγράμματος η/υ, προσωπικά δεδομένα, σύστημα ποινών, ρατσιστικό έγκλημα).

  Τουμανίδης Αντώνης

  Ο Αντώνης Τουμανίδης γεννήθηκε στη Σκύδρα το 1979. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στα Ιωάννινα και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό όπου ειδικεύτηκε στη θρησκευτική γλυπτική.

  Τσαμπάζη Θεοδώρα (Δώρα)

  Γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το μεταπτυχιακό της είναι στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, ενώ η διπλωματική διατριβή είχε αντικείμενο το Δημοκρατικό Έλλειμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και πορτογαλικά.

  Καλουδιώτη Μαρία

  Γεννήθηκαστον Μαραθιά Αιτωλοακαρνανίας, αποφοίτησα από το Λύκειο Ναυπάκτου.

  Σπουδές, Εκπαίδευση, Χόμπι:Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθήνας & Μεταπτυχιακό στις Αθλητικές σπουδές: Κοινωνιολογία – Ιστορία – Ανθρωπολογία. Θέατρο, χορός .

  Κασσελάκης Βασίλειος

  Γεννήθηκα στο χωριό Σκινές, Χανίων. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας, φοίτησε στα σχολεία της περιοχής. Μια σχολική διαδρομή που χαρακτηρίζεται από αριστεία, μαθητικές διακρίσεις ,δράσεις και πρωτοβουλίες. Έπειτα πήρε την απόφαση να ακολουθήσει το μονοπάτι της ιατρικης- επιστήμης η οποία ορίζει στο κέντρο της τον άνθρωπο και ως αυτοσκοπό της να τον υπηρετεί-.

  Πριφτάκη Αικατερίνα

  Κατάγεται από την Σπάρτη Λακωνίας. Έχει σπουδάσει Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θρακης και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Leadership & Management στην Μελβουρνη Αυστραλίας.

  Παπαργυρόπουλος Νάσος

  Ο Νάσος Παπαργυρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από τη Στερεά Ελλάδα.

  Αποφοίτησε από το Εθνικό Θέατρο, με περαιτέρω σπουδές στο University of California (UCLA).

  ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ Διεθνη καρίερα μοντέλου και μετέπειτα πολιτικός με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αργότερα του Συριζα.

  ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

  Ο Κώστας Αρβανίτης είναι, από τον Ιούλιο του 2019, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Ευρωομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο (“The Left in the European Parliament”).

   

  Τελευταία Άρθρα

  Σχετικά Άρθρα