24.5 C
Athens
Monday, September 16, 2024
More

    Οι ευκαιρίες της καραντίνας και τα αποτελέσματα για όσους τις άρπαξαν

    Ένας 34χρονος ο Τόμας Στρέικερ παγκοσμίως άγνωστος το 2020 στον πρώτο κύκλο της καραντίνας , τότε ο φιλόδοξος σεφ με προϋπηρεσία, μεταξύ άλλων, στο εστιατόριο του ξενοδοχείου The Dorchester και στο μισελενάτο Elystan Street του Λονδίνου δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από εκείνα που με κινηματογραφικό σχεδόν τρόπο σου αλλάζουν την ζωή.

    Ένας Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, τον οποίο ο Στρέικερ για ευνόητους λόγους δεν έχει ποτέ μέχρι σήμερα ονοματίσει, του πρότεινε να τον πάρει στη δούλεψή του.

    Το σχέδιο του εργοδότη του ήταν να μετοικήσει για την περίοδο της κοινωνικής αποστασιοποίησης μαζί με την οικογένειά του στο Σεντ Μπαρτς της Καραϊβικής. Αν φορούσε σκούφια, ο Βρετανός σεφ θα την είχε πετάξει στο άκουσμα και μόνο της πρότασης. Μάζεψε τα πιο καλοκαιρινά από τα υπάρχοντά του σε μια βαλίτσα και έφυγε με το ιδιωτικό τζετ του Αμερικανού Κροίσου του για το Κονέκτικατ. Εκεί όμως τελείωσε και η τύχη του.

    Ή έτσι φαινόταν στην αρχή. Η ξαφνική επιβολή ταξιδιωτικών προορισμών έκανε αδύνατη την προσωρινή μετοίκηση της οικογένειας και του προσωπικού της στην Καραϊβική κι έτσι ο Στρέικερ βρέθηκε εν μία νυκτί ελεύθερος πολιορκημένος σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

    O διάσημος Βρετανός σεφ διατηρεί δικό του κανάλι στο YouTube, έχει 2,5 εκατ. followers στο Instagram και άλλους 2,5 εκατ. στο TikTok. Photo: @thomas_straker/Instagram
    Ο Τόμας Στράικερ διαφημίζει το “All Things Butter”, μια σειρά βιολογικού βουτύρου με περίπου 50 διαφορετικές γεύσεις.

    Η ανία που τον κατέβαλε από τις πρώτες ημέρες διαμονής του με την εξωφρενικά πλούσια οικογένεια έγινε τελικά η θρυαλλίδα για την ανάδειξή του σε αστέρα της γαστρονομίας με διεθνή ακτινοβολία, ο οποίος πλέον απολαμβάνει και δάφνες celebrity.

    Ο Βρετανός για να περάσει το χρόνο του ξεκίνησε να ανεβάζει βίντεο με τις συνταγές του στο αναδυόμενο τότε TikTok. Και αποδείχτηκε αρκετά φωτογενής κι άλλο τόσο επινοητικός ώστε μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες κατάφερε να συγκεντρώσει ένα φανατικό ποίμνιο 15 χιλιάδων followers, οι οποίοι ορκίζονταν στις συνταγές του και τον παρακολουθούσαν σχεδόν με δέος να αναδεικνύει το για πολλούς παρεξηγημένο, παραγνωρισμένο, ακόμα και επάρατο βούτυρο σε γαστρονομικό σήμα κατατεθέν του.

    Η άνοδός του ήταν μετεωρική. Μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο ο Στρέικερ, ο οποίος σήμερα διαθέτει ένα ακροατήριο 2,5 εκατομμυρίων followers, επιχείρησε το πέρασμα από τον εικονικό στον πραγματικό κόσμο, ανοίγοντας το πρώτο εστιατόριό του στην καρδιά του Notting Hill.

    Φυσικά ήταν ήδη αρκετά διάσημος για να το βαφτίσει με το επώνυμό του (βλ. Staker’s) κι άλλο τόσο επιδραστικός ώστε γρήγορα στα τραπέζια του να αναζητούν την ευωχία όλα τα it boys και girls του Λονδίνου.

    Η εφημερίδας Telegraph, γράφει πως ο Στρέικερ δεν πουλά μαεστρικά μόνο την εικόνα του αλλά διαθέτει και περιεχόμενο. Η έξωθεν καλή μαρτυρία του ωστόσο παραμένει ένας πρώτης τάξεως λόγος για να βρίσκεται στην επικαιρότητα και να απασχολεί κάθε τόσο.

     

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα