Οι τρειντερς υποχωρούν στις προσδοκίες για διακυμάνσεις του δολαρίου Ταϊβάν καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις υποχωρούν και οι επενδυτές επιστρέφουν στις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές.
Η τεκμαρτή αστάθεια τριών μηνών στο νόμισμα, ένας δείκτης αναμενόμενων κινήσεων, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο αυτή την εβδομάδα. Το μέτρο αυξήθηκε τον Μάρτιο εν μέσω παγκόσμιων τραπεζικών εντάσεων και αυξήθηκε ακόμη περισσότερο στις αρχές Απριλίου, όταν ο πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν προετοιμάστηκε για ένα ταξίδι στις ΗΠΑ που ώθησε το Πεκίνο να ξεκινήσει μια σειρά στρατιωτικών ασκήσεων γύρω από το νησί.
Η χαλάρωση των αναμενόμενων διακυμάνσεων των τιμών για το δολάριο της Ταϊβάν συμπίπτει με τις κινήσεις που παρατηρούνται σε άλλα περιφερειακά νομίσματα. Η σιωπηρή αστάθεια τριών μηνών στο γιεν παραδείσου έχει επίσης υποχωρήσει καθώς η παγκόσμια αγορά ομολόγων ηρεμεί και οι έμποροι αποσύρουν τα στοιχήματα για τις αλλαγές στην πολιτική της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ενώ το ισοδύναμο γιουάν υποχώρησε εν μέσω έλλειψης καταλυτών στις κινεζικές αγορές.
Σε άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, οι εντάσεις στα στενά της Ταϊβάν μόλις καταγράφηκαν στα ραντάρ των επενδυτών, σε αντίθεση με τις αναταραχές που προκλήθηκαν από το ταξίδι της τότε Προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στο νησί τον Αύγουστο.
«Το γεγονός είναι ότι θα υπάρχουν πάντα κάποιες αβεβαιότητες λόγω της έντασης ΗΠΑ-Κίνας και επίσης της μακροοικονομικής υποαπόδοσης της ίδιας της Ταϊβάν σε συγκεκριμένες εξαγωγές», δήλωσε ο Stephen Chiu, επικεφαλής στρατηγικής συναλλάγματος και επιτοκίων Ασίας στο Χονγκ Κονγκ. «Υπάρχουν καλύτερα ασιατικά νομίσματα όπως το γουόν Κορέας για να εκφράσουν μια πιο αδύναμη άποψη για το δολάριο ΗΠΑ, διατηρώντας τη μεταβλητότητα του δολαρίου Ταϊβάν σε χαμηλό επίπεδο βραχυπρόθεσμα».