Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla και του Twitter, Έλον Μασκ, δεν είναι οπαδός του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) και το κάνει ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους. Ο Μασκ έχει εξαπολύσει καταιγισμό επικρίσεων κατά της ετήσιας συνάντησης πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών, προφανώς αποφασισμένος να «ταρακουνήσει» τα πράγματα.
Ο Έλον Μασκ εξέφρασε την περιφρόνησή του για την περιβαλλοντική, κοινωνική διακυβέρνηση ή ESG, λέγοντας ότι το «S» θα έπρεπε να σημαίνει σατανικό αντί για κοινωνικό.
Ο ιδρυτής της Tesla χλεύασε επίσης την ιδέα ότι το WEF (Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ) είναι «το αφεντικό της Γης» και χαρακτήρισε τη συγκέντρωση βαρετή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Business Today.
Ο Μασκ έχει δηλώσει στο Twitter την αποδοκιμασία του για το φόρουμ του Νταβός πολλές φορές, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το περασμένο έτος, όταν έγραψε ένα tweet που έγραφε: «Ο λόγος για τον οποίο απέρριψα την πρόσκληση για το Νταβός δεν ήταν επειδή πίστευα ότι εμπλέκονται σε διαβολικές δολοπλοκίες, αλλά επειδή ακουγόταν βαρετό lol».
Ο διοργανωτής της συνόδου κορυφής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Νταβός της Ελβετίας, Γιαν Ζοφ, είπε η τελευταία φορά που ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έλαβε πρόσκληση ήταν «όχι φέτος και όχι πρόσφατα – την τελευταία φορά ήταν το 2015».
Ο Ζοφ πρόσθεσε ότι «ο Μασκ δεν εγγράφηκε ποτέ σε καμία ετήσια συνάντηση στο Νταβός».
Χθες μάλιστα, ο δισεκατομμυριούχος ξεκίνησε τη δικιά του δημοσκόπηση με μια απλή ερώτηση στο Twitter: «Το Παγκόσμιο Οικoνομικό Φόρουμ θα πρέπει να ελέγχει τον κόσμο: Ναι ή όχι;».
Και από χθες μέχρι και σήμερα το μεσημέρι έχουν ψηφίσει πάνω από δύο εκατομμύρια χρήστες.
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επικεντρώνεται στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Η ετήσια συνάντηση του 2023 στο Νταβός της Ελβετίας θα έχει ρεκόρ συμμετοχών με περισσότερους από 2.500 αντιπροσώπους και επικεντρώνεται σε διάφορα θέματα, όπως η βιωσιμότητα, η οικονομική ανάπτυξη και η ανθεκτικότητα, η παγκοσμιοποίηση και η γεωπολιτική, καθώς και η ενέργεια και η επισιτιστική ασφάλεια.